Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin demokrasi karnesine “+”

Çanakkaleli Sanayici ve İşadamları

Çanakkaleli Sanayici ve İşadamları Derneği 31 Mart Yerel seçimlerinden önce Millet İttifakı’nın ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayları olan Ülgür Gökhan ve Ayhan Gider’in televizyon programında yan yana gelmelerine vesile oldu. 4 saat süren programda adaylar ÇASİAD üyelerinin kendilerine yönelttikleri soruları yanıtladılar, sorulardan ziyade, eleştirilerini ve projelerini de kamuoyu önünde birbirlerine aktardılar. İki adayın yan yana ortak bir televizyon programında soruları yanıtlamaları Çanakkale’nin demokrasi karnesine bir artı olarak eklendi.

31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala Çanakkale’nin iki Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan ve Ayhan Gider ortak bir televizyon programına konuk oldular. Adaylar yan yana oturdukları programda projelerini dillendirdiler. ÇASİAD tarafından organize edilen program Cuma günü saat 20.00’da ÇTSO Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen programa Belediye Başkan Adaylarının yanı sıra Ak Parti İş Başkanı Gültekin Yıldız, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ak Parti ve CHP Belediye Meclis üyesi adayları ve ÇASİAD üyeleri katıldı.

Çanakkale Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, düzenlenen programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve projelerine açıklık getirdi…

“Köprü Çanakkale için önemlidir”

Çanakkale Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, “öprüyü benimsiyoruz, sahipleniyoruz. Köprüye karşı bir şeyimiz yok. Yeri de doğrudur. Ancak bunun getireceği sonuçları ortak akılla planlamalıyız.

“Çanakkale Umurbey’e doğru genişlemelidir”

Umurbey sınırına kadar varan çalışmayı öngörüyoruz. Bu süreçte kentin genişleme alanları itibariyle şöyle bir düşüncemizi ortaya koyduk: Köprü adı geçince herkes bir hücum ediyor. Fakat planlama yok. Fiyatlar artıyor. Tarlalar değerlendi. Arsa yok tarım alanı. Kentin birbirine eklenerek gitmesi uygun değil. Kent, mevcut sınırlarını mücavir alanıyla beraber planlayıp oradaki tarımsal, orman, mera alanlarını koruyarak uydu kent marifetiyle büyümesini öngördük.

“Sarıçay’ın kaynağını korumak zorundayız”

Havza koruma planımız var. O Sarıçay’ın kaynağı ile ilgili. Sarıçay Havza Koruma Planı, barajımızın esenliği ile ilgili bir plan. Havza anlamındaki su yönetimi çok önemli.  Bir yeşil kuşak projemiz vardı. Bir Sarıçay Kuşaklaması vardı. Önce Sarıçay taşkın amaçlı koruması var.

“Küçük Sanayi sorunu çözüme kavuşamadı”

Küçük Sanayi Sitesi artık bir sakız haline geldi. Mevcut iktidar bunu çözmemekte direniyor. Nereye yapılacağı belli. Mera alanı var, alanın vasfını kaybettiği söyleniyor.  Elbette ki Küçük Sanayi Sitesi bir şekilde taşınmalı. Çünkü tıkandı. Artı, iki tane küçük sanayi alanı var. İnsanların artık ihtiyacı var, yer lazım, alan iyileştirmesi lazım.

“AVM Çarşı’nın işini kesmez”

Avm çarşının rakibi olamaz. Çarşı başka bir konsept. Dünyanın her yerinde Old Town’lar vardır. STK’lar ile de görüştük. Daha da görüşeceğiz. Adliyenin gitmesi trafiği rahatlattı. Dolayısıyla yayalaşma şansı doğdu. Esnafın araçlarının girmesi gerekir.

“Arabalı vapurun düzenlenmesi gerekmektedir”

Çanakkale’de otopark sorunu var, araç sayısı fazla. Belediye İş Merkezi’nin altında, Cennet Otopark’ın alanında vardı, maalesef şimdilik kriz dolayısıyla durdu. Belediye binasında var. Onun dışında da katlı otopark çözümlerimiz var. Asansörlü otopark çözümlerini hemen başlatacağız. Çanakkale ince uzun bir kent. Aralara da giriliyor. Duraklar çok kısa aralıklarda onlar yeniden düzenlenebilir. Bisiklet yollarımız genişletilecek. Bir Deniz Taksi projemiz vardı. Hazırladık ve bakanlıktan onay bekliyoruz. Arabalı vapurun düzenlenmesi gerekiyor.

“Gençleri bir araya getireceğiz”

Üniversite toplulukları önemli. Verimli topluluklar var, destek de oluyoruz. Sempozyum gibi konularda, araçta, yer tahsisine yardımcı oluyoruz. Tarımsal kooperatiflerin geliştirilmesi konumuz var. Sadece meyve-sebze değil, kırsal üretim; salça-yufka gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak” ifadelerini kullandı.

ÇASİAD’la gündeme doğru programında Ayhan Gider eleştirilerini ve projelerini kamuoyu ile paylaştı…

“Ben 10 yıl boyunda Maden Şirketi için ruhsat vermedim”

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, ” Atikhisar Barajı ile ilgili tavır çok nettir. Yıllardır o maden işletmesini yapacak olan firmaya işletme ruhsatı verilmemektedir. Ben 10 yıl o ruhsatı imzalamadım. O işletme ruhsatını da ben vermedim. Bir şekilde o ruhsat verilmiş, iptalini verende bakanlıktır.

“Küçük Sanayi Sitesi mutlaka taşınmalıdır”

Küçük Sanayi Sitesi yeni bir yere taşınmalıdır. Taşınacak olan yerin mera alanı olması durumu var ve mera alanından çıkması beklenmektedir. Benim son durumlarıma göre o alan mera alanından çıkartılacaktır. Küçük Sanayi Sitesi birilerine rant olsun diye değil, esnaf iş yapsın diye kurulmalıdır.

“Çarşı yayalaştırılıp üstü kapatılmalıdır”

Biz Çanakkale’de yeni bir AVM’ye izin vermeyeceğiz. Çarşı yayalaştırılmak ve üstü kapatılmak zorundadır. Vatandaşın talebi bu doğrultudadır. Çarşıyı ilk yayalaştıran İsmail Özay’dır ve kendisine teşekkür ediyorum. Bölgenin büyümesi gerekmektedir.

“Çanakkale’nin deniz girişinde çok katlı binaları olmaması gerekir”

Biz şehirlerin meydanlar ile anılması gerektiğini düşünüyoruz. Şehirler meydanları ile var olurlar. Çanakkale’de ne yazık ki meydan kavramından anladığımız Cumhuriyet Meydanı’nda küçücük alanda çelenk sunduğumuz yerdir. Orada tescilli olsun olmasın, öteden beri hafızalarımızda yer alan Sosyal Bilimler Lisesi korunarak diğer binalar yıkılmalıdır. Çanakkale’nin denizden girişinde çok katlı binaları olamaz.

“Otopark sorununu çözersek trafik sorununu çözeriz”

Çanakkale’de trafik sorunu ve düğün salonu öncelikli sorunlardır. Trafik sorununun en büyük sorun olmasını kaynağı otopark sorunudur. Çanakkale’de yangın çıksa itfaiyenin giremeyeceği yollar var. Biz 5 bin araçlık otopark yapacağız. Otopark Belediye’nin kar elde etmek için yapacağı bir iş değildir. Problemin ana damarını otoparklar ile çözeceğiz. Trafik ışıkları aza indirilirse akıcı trafik sağlanmış olacaktır. 5 Bin araçlık otopark her mahalleye dağılacaktır.

“Müze sayısını hızla arttırmalıyız”

Müze sayılarımızı hızla attırmalıyız. Çanakkale’nin Atatürk Müzesi’ne ihtiyacı vardır. Sanatsal çalışmaları, etkinlikleri ve eserleri arttırmalıyız. Çanakkaleliler sanat eserleri ile buluşmak istiyorlar. Troia Festivali gayet güzel ama artarak devam etmektedir.

“Biz belediye olarak öğrencilerle birlikte karar vereceğiz”

İş gücü ve bilgi birikimleri ile öğrenciler bu şehre çok katabilirler. Öğrenci Toplulukları çok aktif bir şekilde çalışmaktadır. Biz Belediyeyi aldıktan sonra, öğrenci toplulukları ile birlikte çalışacağız. STK’lar ile ortak çalışmak gerekmektedir. Biz sektör ile ne yapılacağına o sektörün temsilcileri karar vermelidir. Öğrenciler ile ilgili tüm faaliyetleri öğrenciler ile birlikte karar vermeliyiz. Öğrencilerimiz için Bilgi Evleri, Proje Evleri gibi projelerimiz vardır” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech