Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Çanakkale’de 1 Mayıs Coşkusu

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, Çanakkale’de büyük bir katılım ile kutlandı. Sabah saatlerinde eski Salı pazarında toplanan kalabalık, pankartlar açıp sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Ekiplerin geniş güvenlik aldığı kutlamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, Çanakkale’de vatandaşıyla, emekçisiyle, işçisiyle kol kola, omuz omuza, halaylar çekilerek kutlandı. Çanakkale sokaklarında, işçiler, emekçiler omuz omuza 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı büyük bir coşku içerisinde, ilk günkü heyecanıyla kutlandı. Siyasi partililer, sivil toplum kuruş üyeleri, sendikalar, işçiler, emekçiler, vatandaşlar Eski Salı Pazarı’nda, bayramlarını kutlamak için toplandılar. Eski Salı Pazarı’ndan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar pankartlarla yürüyüşler gerçekleşti, sloganlar atıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halaylar çektiler.

“Umutlarımızı haykırmak için toplandık”

Yürüyüş sonrası, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan saygı duruşunun ardından Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan konuşmada, “Dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykırmak için toplandık. İşçi ve emekçilerin; kapitalist sömürüye, işsizliğe, yoksulluğa ve her türlü ayrımcılığa karşı alanlara çıkan; iş, emek, barış ve özgürlük mücadelesi yürüten herkesin 1 Mayıs’ını kutluyoruz.  Başta Taksim olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarına yürüyecek olan işçiler, kamu emekçileri, mimarlar, mühendisler, hekimler, emekliler, kadınlar ve gençler kol kola, omuz omuza hakkını hukukunu savunacak. Buradan Taksim’e bin selam olsun. İşçi sınıfının iki yüz yılı aşkın süredir yürüttüğü mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ta Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında sermayenin ve düzenin baskılarına karşı direnen, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten, hakkına alın terine sahip çıkan bütün işçi ve emekçileri selamlıyoruz”

“İnsanca yaşamayı hak ediyoruz”

“Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Siyasi iktidar, yıllardır toplumun farklı kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını göz ardı ederken, kendi siyasal-ideolojik hedeflerini hayata geçirmek için her fırsatta toplumu ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya ve bölmeye çalışıyor. Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki, sermayenin ve onun sözcüsü olan siyasi iktidarın giderek artan saldırılarına karşı; işçi ve emekçilerin, emek ve demokrasi güçlerinin birleşmeye, dayanışmaya ve birlikte mücadeleye en çok ihtiyaç duyduğu günleri yaşıyoruz” diye belirtildi.

Basın açıklamasının devamında, “1 Mayıslar emeğin, hak aramanın, barışın, kardeşliğin tesis edildiği bir mevzi olmak zorundadır. İşçi ve emekçilere düşen; geleceğimize yönelik saldırılar karşısında birlik, dayanışma ve mücadele bayrağını yükseltmektir.  Bizler, nerdeyse soluduğumuz hava dışında bütün ihtiyaçlarımızın, okulların, hastanelerin fiilen özelleştirildiği, çocuklarımızın geleceğinin bizzat iktidar eliyle karartılmaya çalışıldığı bir ülkede değil, herkesin insanca yaşam ve çalışma koşullarına sahip olduğu, hiç kimsenin ayrımcı uygulamalar üzerinden ötekileştirilmediği demokratik ve laik bir ülkede yaşamak istiyoruz. İnsanların açlıktan ölmediği, devlet tarafından her çocuğun en az bir öğün yemek hakkının sağlandığı, çocuk ve kadın haklarına yönelik sistematik saldırıların sona erdiği bir ülkede yaşamak istiyoruz.  Türkiye’de ve bütün dünyada emeğin, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, sınıfsız sömürüsüz bir gelecek yaratma mücadelemize, kararlılıkla devam edeceğiz” denildi.

Konuşmaların ardından meydanda toplananlar canlı müzik eşliğinde halay çekerek İşçi Bayramını kutladı.

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech