Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nerde o eski pazarlar!

Kent ekonomisin en gerçekçi

Kent ekonomisin en gerçekçi verilerini alındığı Cuma Pazarı’nda bu hafta etiket fiyatları yüzleri gülümsetemedi. Yıllardır et yiyemeyen vatandaşların olduğu memlekette sebzeye yönelen halk, pazarda bu haftada tatmin edici etiketlerle karşılaşamadı. Her hafta olduğu gibi ürünler yine yarım ve gram cinsinden satıldı.

Çanakkale’nin ekonomi verilerinin net bir biçimde tartılabildiği alanların başında gelen Cuma Pazarı’nda bu haftanın geçen haftalardan hiçbir farkı olmadı. Baharın ilk ayında ve ilk günlerinde pazarda etiket fiyatları her zamanki gibi vatandaşı tatmin edemedi. Vatandaş artık bir, iki kilo bir şeyler almak istiyoruz yorumlarında bulundu. Marketlerin pahalı olduğu ve pazarın marketlerden daha ucuz olması gerektiğini belirten kentliler, pazarın marketten aşağı kalır yanın olmadığını belirtti. Pazarda satılan peynir gibi ürünlerde geçtiğimiz yıllarda kalıp kalıp satılan peynirler gramla alıcısını buldu. Vatandaş 200-300 gram bize yettiği yere kadar gider dedi. Kasaptan et almayı unutan ve zoraki sebzeye yönelin tüketici etiket fiyatlarını görünce ne zaman fiyatlarda indirim olacak sorusunu yöneltti.

Pazarın nabzına bakılacağı zaman ilk olarak dikkatleri kaypa çekti. Çanakkale’nin üretiminde lider konumunda bulunduğu kaypa biberi geçtiğimiz haftalarda 5 TL’den alıcı bulurken bu hafta etiket fiyatı 7 TL’ye ulaştı. Vatandaş kapyadan vaz geçti. Satıcısı közlenir, kızartılır, yemekte ve kahvaltıda size eşlik eder söylemlerinde bulundu.

Bu hafta etiketlerde domates 50 kuruşluk bir sevinde neden oldu. Domates geçtiğimiz haftalarda 3 TL’den satılırken bu hafta 2 ve 2.50 TL’den vatandaşla buluştu. Vatandaş 50 kuruş olsun bizim olsun dedi ve poşet poşet evine domates götürdü. Çeri domatesinde işler hiç değişmedi. Çeri bu haftada CUMPA’da kilosu 5 TL’den alıcı buldu.

Dolmalık biberde vatandaşı üzen ürünler arasına adını yazdırdı. Vatandaşın dolmalık biber olarak tanımladığı biber kilosu 6 TL’den satıldı. Ev hanımları bibere bir baktı, iki baktı kafayı çevirdiler. Dolmalık biber vatandaşa baktı, vatandaş dolmalık bibere.

Yemeklerin vaz geçilmezi olan ve hemen hemen her yemekte kullanılan patlıcan 3.50 TL ile yüzleri gülümsetti. Geçtiğimiz haftalarda 4-5 TL olan patlıcan esnafın en çok sattığı ürünlerden oldu. İyisinin seçilmesi meziyet gerektiren patlıcan poşetlere itina ile dolduruldu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech