Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

103 Yıllık Çorba

Biga İktisadi ve İdari

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine, Çanakkale Savaşlarının Yıldönümü kapsamında  103 yıllık yarma buğday çorbası ikram edildi.

ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu Organizasyonunda, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu sponsorluğunda, Çanakkale Güç Birliği Platformu katkılarıyla, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine, Çanakkale 1915 Çorbası ikram edildi. Kimi öğrenciler çorbayı ilk kez tattıklarını ifade ederken kimi öğrencilerin ise duygulu anlar yaşadığı görüldü. Sınıflarda da dağıtılan çorbayı derste tadan öğrenciler adeta şok yaşadı. Öğrenciler, Çanakkale Kahramanlarının 103 yıl önce çok zor şartlar altında savaştıklarını ifade ederek, şehitleri saygıyla andıklarını söylediler.

1000 ÖĞRENCİYE İKRAM EDİLDİ

ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi derslik blokları önünde, 1000 üniversite öğrencisine ikram edilen çorbanın, zamanında yaraları iyileştirme özelliğine sahip olduğu, içinde kemik suyu, un, tereyağı, ayçiçek yağı ve yarma buğday bulunduğu ifade edildi. Çorba dağıtımına Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergun Erkap ile yönetim kurulu üyeleri Süleyman Duran ve Rafet Bayram’da katıldı. Çorba, ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu üyeleri, Gizem Kirik, Ecem Gelgör, Kadircan Erdoğan, Şeyma Conker, Meryem Belen, Hanife Tatlısu, Demet Öztürk, Sedef Tarım, Fahrettin Zırhoğlu, Burkay Kaşıkçı, Merve Yılmaz, Ayşe Kardaş tarafından dağıtıldı.

ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu akademik danışmanı ve Çanakkale Güç Birliği Platformu Başkanı Gökhan Bayram, programla ilgili olarak, “O ruhu yaşatma adına bugün bu çorbayı ikram ettik. Çanakkale savaşlarının 103. Yıldönümünde şehitlerimizin aziz ruhlarını saygıyla yad ediyoruz. Başta sponsorumuz Eşref Temiz ve aşçımız Osman Demirci olmak üzere dağıtımda görev alan Halkla İlişkiler Topluluğu öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech