Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönüllü Laik Bilimsel Eğitim

Esenler Mahallesi Naci Dura

Esenler Mahallesi Naci Dura Sokak üzerinde yer alan eski asansör firmasına ait binanın zemin kat dükkanı yenilendi ve bakıma alındı. Yenilenme işleminin ardından o dükkanda Çanakkale Gençlik Eğitim Sanat Ekoloji Merkezi adı altında gençlerin geleceği için yeni bir umut faaliyete geçti.

Çanakkale Gençlik Eğitim Sanat Ekoloji Merkezi (ÇAGESEM), Cumartesi günü yapılan açılışın ardından faaliyetlerine başladı. Eski asansör firmasına ait dükkan, bakımdan geçirilerek ÇAGESEM’in faaliyetlerini sürdüreceği iki sınıflı bir gençlik merkezine dönüştü.

Açılışta merkezin camlarının üzerinde yer alan bir afişte, ÇAGESEM’in ne olduğu ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. O afişe göre “ÇAGESEM, gençlerin demokrasiyi yerinde öğrenmesi ve kendi kararlarını kendisinin vermesidir. Laik ve bilimsel eğitim anlayışının ülkemizin geleceği, gençlerce uygulanması ve bu anlayışa gençlerin sahip çıkma kararlılığıdır. Doğaya ve çevreye sahip çıkma anlayışı, yarınlara yaşanacak bir dünya bırakma felsefesidir” cümleleri yer aldı.

ÇELİK: “O ÇOCUKLARA KARŞI SORUMLULUK HİSSETTİK”

Açılıştan sonra bilgilendirmelerde bulunan Barış Çelik şu cümleleri kullandı. Çelik, “ÇAGESEM bizim aklımıza geldiğinde şöyle bir tablo vardı. Her tarafta cemaatlerin ve tarikatların yurtlarında tecavüze ve tacize uğrayan çocuklar var. Bizler bu çocuklara karşı bir sorumluluk duygusu hissettik. Burada çocuklara bilimsel ve laik eğitim verebileceğimiz bir kurum açmak istedik. Bu binayı ilk kiraladığımızda eski asansörcüydü. Burayı iki sınıf olarak inşa ettik. Alt katına sinema salonu yapmaya çalıştık. Çocuklarımızın derslerine ve okullarına yardımcı olmak için çalışmalarımız olacak” dedi.

Açılış kurdelesinin da gençler ve çocuklar tarafından kesilmesi ise dikkat çekti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech