Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutfakta İngilizce öğreniyorlar

Mutfakta İngilizce öğreniyorlar Eşi

Mutfakta İngilizce öğreniyorlar

Eşi ile birlikte 7 aydır Çanakkale’de yaşayan Rus Asıllı Julia Donikoğlu, ÇTSO Çanakkale Evi’nde sınıf ortamında İngilizce öğrenmekten çekinenler için ‘Speak and Cook’ etkinliğini düzenlemeye başladı.

İngilizce eğitiminde zorluk çeken ya da konuşma pratiği olmayanlar için bir şeyler yapmak isteyen İngilizce Öğretmeni Julia Donikoğlu, çocukların ve yetişkinlerin hem sosyalleşebileceği hem de konuşma pratiği yapabilecekleri bir etkinlik düzenledi. ÇTSO Çanakkale Evi’nde her Salı ve Cumartesi günü düzenlenecek ‘Speak and Cook’ etkinliğinde İngilizce öğrenmek isteyenler hem sosyalleşecek hem de konuşma pratiği yapacak. Kurabiye pişirimi, meyve salatası yapımı etkinliğinde herkes sadece İngilizce konuşacak.

Rus Asıllı Julia Donikoğlu; yaptığı açıklamada; “4 yıldır Türkiye’deyim. 7 aydır Çanakkale’deyim.  Özel bir dil okulunda öğretmenlik yapıyorum. Eşim de aşçılık yapıyor. Ben kurabiye ve pasta yapımı kursuna katılmıştım. Dil öğrenirken insanlar biraz geriliyor. Bir de konuşma pratiği yapmadıkları için öğrenmede zorluk yaşıyorlar, utanıyorlar. Ama bu etkinlikte ders ortamı gerginliğinden uzaklaşacaklar. Ben de yurt dışındaki örnekleri inceledim ve nasıl daha kolay dil öğretebileceğim üzerinde düşündüm. Çocuklar ve yetişkinlerle hem kurabiye ve pasta pişireceğiz hem de sadece İngilizce konuşacağız. Tabi ben kelime kartları ile onları destekleyeceğim. Böylece hem pratik yapmış olacaklar hem de özgüven kazanacaklar. Bu yurt dışında birçok ülkede kullanılan bir yöntem” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech