Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin İlk Uzay Sınıfı Çanakkale’de

Türkiye’nin İlk Uzay Sınıfı

Türkiye’nin İlk Uzay Sınıfı Çanakkale’de

Bilim, inovasyon, değişim, başarı sloganları ile yeni binalarında eğitim hayatına başlayan Atatürk Ortaokulu Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

Atatürk Ortaokulu, TÜBİTAK tarafından kabul edilen ve ortak gerçekleştirilecek olan uzay sınıfı ile bilimsel ve nitelikli eğitimi öğrencilerine hem yaşatıp hem de aşılamayı planlarken aynı zamanda yine oluşturulacak animasyon sınıfı ile öğrencilerin yaratıcılığını güçlendirip TÜBİTAK’a çeşitli projeler sunmayı hedefliyor.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Bora Kaşlı, gazetemize Türkiye’de ilk defa oluşturulacak sınıflar ile ilgili bilgi verirken, Okul Aile Birliği Proje Koordinatörü Sermet Senyüce ise projenin en kısa zamanda gerçekleşmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

Sınıflar ile ilgili bilgi veren Kaşlı, şunları söyledi; “Başlangıçtan itibaren uzay sınıfımız ile ilgili bir planlama yaptık. Şu anda gelinen aşamada TÜBİTAK ile işbirliği halinde bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Projeyi yaklaşık 200 Bin TL’lik bir bütçe ile gerçekleştireceğiz. Bu proje Türkiye’de ilk olacak. Böyle bir proje yok. İçerisinde uzay kapsülü olacak, bunun kokpit bölümü olacak.  Bu bölümde 5, arka bölümde ise 15 öğrenciyi içine alan devasa bir uzay mekiği düşünüyoruz.  Bunun portatifleri ve çizimleri hazır. İçerisinde sanal gerçeklik bölümleri olacak.”

“BİREBİR DENEYSEL GÖRSELLER OLACAK”

“Ön taraftaki öğrenciler dışarıya baktıkları zaman tamamen uzay ile ilgili görselleri görecekler. Sınıfa girerken o mod ile girecekler. Mars’ta hava sıcaklığı ne ise aynı havayı oluşturup deneyler yapacağız. Hangi bitkiler yetiştirilebilir? Aynı özelliğe sahip toprak oluşturacağız. Astronot modellemesi olacak. Arkadaki öğrenciler de sanal gerçeklik gözlükleri ile sanki uzaydaymış gibi olacaklar. TÜBİTAK birçok konuda destek verecek bize.”

“TÜBİTAK’A NİTELİKLİ PRPOJELER SUNACAĞIZ”

“İkinci sınıfımız ise animasyon ve çizgi film atölyesi. Burada öğrencilere hem çizgi film hem de animasyon yapımını öğreteceğiz. Bilgisayarlarda olan özel programlarda öğreteceğiz Bu da yaklaşık 100 Bin TL’lik bir proje.  Bunların dışında öğrencilerden oluşan 60 kişilik bir proje ekibimiz olacak. TÜBİTAK’a nitelikli projeler ile katılmaya çalışıyoruz. Öğrenciler bu projeleri kendileri gerçekleştiriyorlar.”

“ATATÜRK ORTAOKULU’NUN BİLİM OKULU OLMASI DEMEK”

“Bu, devamında Atatürk Ortaokulu’nun bilim okulu olması demek. Bizim sloganımız zaten bilim, inovasyon, değişim, başarı. Buna birçok şeyi ekleyeceğiz. Göç alan bir bölgede olmamız dolayısıyla nitelikli öğrencilerimiz de geliyor. Hem akademik hem de sosyal anlamda birçok okuldan fazla şey yapıyoruz. Çanakkale’de birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz büyük. Velilere de öğrencilerini okulumuza yönlendirme hususunda çağrımızı yapmak istiyorum.”

 

“SPONSORLUK BAŞVURULARININ KABUL OLMASINI BEKLİYORUZ”

“Sınıflarımızı bir yere kadar getirdik. Bunun maliyeti 200 Bin TL civarında… Bunları temin edebilirsek sınıfı en kısa zamanda oluşturacağız. Sponsorluk için başvurularımızı yaptık, bunların onaylanma süreci çok uzun sürüyor. En kısa zamanda sağlanmasını istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı devam ediyor.”  Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech