Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Cumhuriyet için görev başına”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Büro-İş Sendikası, Eğitim İş, Tüm Yerel Sen, Tarım Orman İş, Tapu Çevre Yol İş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ortak bir basın açıklaması yaparak “29 Ekim’de Cumhuriyet için görev başına” dedi.

Çanakkale Büro-İş Temsilciliği Başkanı Arda Gel’ in okuduğu açıklama kısaca şu şekilde; “Cumhuriyet bu topraklarda yeniden toplumsal barışı sağlamalı yeniden ülkemizde halk egemenliğini tesis etmelidir. İçeride bunu yapan cumhuriyetimiz dış politikada da kuruluş paradigmasına dönmelidir. Cumhuriyet başka ülkelerin iç işlerine karışmamalı bütün emperyalist anlaşma ve kurumlardan çıkmalıdır. Yeni Osmanlı hayallerinden uyanmalı ve bütün ülkelerin halkları ile dostça ilişkiler geliştirmelidir. Yurtsever ve enternasyonalist bir politikayı ilke haline getirmelidir.

Cumhuriyet NATO’dan çıkmalıdır, yabancı askerleri ülkeden çıkarmalı, ülkedeki bütün yabancı üsleri kapatmalıdır.

Cumhuriyetimiz kurucu değerlerine geri dönmeli emekçi karakterini yeniden kazanmalıdır. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyet yeniden ayağa kalkmalıdır.

Bu duygularla Cumhuriyetimiz 100. yılına doğru yürürken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla ve özlemle anıyor ve söz veriyoruz. Başladığını işi yarım bırakmayacağız. Cumhuriyeti yeniden demokrasi ile taçlandıracağız.

Cumhuriyet yaşamalı ve yaşatmalıdır.

Yaşasın cumhuriyet.”

Özlem Kavuklu

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech