Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ucim davanın takipçisi

Babaları tarafından istismara uğradığı iddia edilen iki çocuğun davası bugün Çanakkale Adliyesi’nde görüldü. Ucim Çanakkale temsilcisi çocukların yanında olduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını belirten bir basın açıklamasında bulundu.
Ucim’in basın açıklaması şu şekilde; “Saadet öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele derneği olarak Türkiye çapında tüm çocuklar için seferber olduk. Bugün Çanakkale de görülecek olan ne acıdır ki öz babaları tarafından uğradıkları istismarın duruşmasıdır. 7 yaşında bir erkek çocuğu ve 4 yaşında bir kız çocuğu iki kardeş yıkılmış bir evliliğin çocuklan velayeti annelerinde olan ama yaz tatillerinde 1 ay boyunca babalarında kalan çocukların yaşadıkları içler acısıdır. İfadeleri okunduğu da şiddet cinsel istismar psikolojik şiddet olmak üzere istismarın her türünü işleyen bu şahıs hala elini kollunu sallaya sallaya dolaşmaktadır. Nasıl olur ki öz çocuklarına bunları yapabilen bir şahıs serbest dolaşır. Öz çocuklarına bunları yapabilen şahıs başka çocuklara zarar vermeyeceği nasıl düşünülebilir.
Bu olay abinin tutuğu günlüklerden ortaya çıkmıştır, günlüklerin çocuğa ait olduğu tespit edilmiştir. Şu durumda çocukların tutarlı ifadeleri karşısında çocukların beyanları esas sayılıp bir an önce şahsın tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz. Avukatlarımızla ve dernek olarak tüm gücümüzle adalete güvenmekteyiz. Adalet yerini bulmalı bu çocukların annelerinin yüreğindeki acı soğumalı korkulan bitmeli.
Türkiye Cumhuriyetindeki bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecek. Çocuklarımızın yaşadıkları karşında susmak mümkün değildir. Kendilerine yapılan bu yanlışa dur diyen bu çocukların sonuna kadar yanlarında olacağız.
Yaptığımız tüm açıklama ve eylemlerimizle ilk hedefimiz toplumda farkındalık yaratmaktır.
Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve tüm siyasilerimizin omuz omuza birlikte mücadele vermesi gerekmektedir. Bizler bu nedenle ivedilikle çalışmalara başlanması gerektiğini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz.
Biz UCİM olarak sahsın en ağır cezayı alması çocukların bundan sonraki hayatlarını daha güvenli yaşamaları için mücadelelerinde destek olacağız. Sanık şuan tutuksuz yargılanmaktadır Mahkemenin an ve an ilerleyişi hakkında orda olan üyelerimiz ve avukatlarımız tarafından takip de olacağız.
Bu mücadele ülkemizin her yerin de tüm çocukları koruyana kadar devam edecek onlara daha güzel bir gelecek verebilmek için UCİM hep yanlarında olacak. Çocuklarımızın ve ailelerinin yaşanılan bu süreçlerde desteğimize ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor ve herkesi mücadelemizde yer almaya ve destek vermeye davet ediyoruz.”
Ayrıca açıklamayı yapan Çanakkale UCİM Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı, artık Çanakkale’de derneklerinin bir avukatı olduğunu ve davaların daha sıkı takipçisi olacaklarını, dernek avukatının ise Melis Söylemez olduğunu bildirdi.

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech