Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pandemi Çanakkalelileri durduramadı

Açıldığı günden bu yana,

Açıldığı günden bu yana, dikkatleri üzerine çeken, bir zamanların Arkeoloji Müzesi, şimdilerin İl Halk Kütüphanesi, pandemi döneminde bile doluluk oranını muhafaza etmeye devam ediyor. Kütüphane’de ders çalışan gençler ve kaynak arayan yetişkinler doluluk oranı üst noktalara çıkınca, soluğu bahçede aldılar. Alınan önlemler çerçevesinde kütüphanede, okumak isteyen, bilgiye ulaşmak isteyen Çanakkalelileri koronavirüs durduramadı.

Kütüphane kullanımı ve okuma oranları olarak Türkiye’de üst sıralarda bulunan Çanakkale, kısa bir süre önce yeni kütüphanesine kavuştu. Bir zamanların Arkeoloji Müzesi olan bina, restore edilerek ve gerekli düzenlemeler yapılarak İl Halk Kütüphanesi olarak kullanıma alınmıştı. Açıldığı günden bu yana, Çanakkale’de önemli bir eksikliği gideren kütüphane, koronavirüs döneminde de kullanılmaya hatta yoğun bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün, sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenen iç alanda, oturma alanları dolunca, vatandaşlar kütüphane bahçesinde vakit geçirmeye başladılar. O anlar kameralara yansıdı. Kütüphanenin iç ve dışı adeta Çanakkalelilerin yoğun bir şekilde kullandıkları alanların başında geldi.

Çanakkale İl Halk Kütüphanesi tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, “Sosyal mesafe kuralları gereği tüm çalışma alanlarımızda doluluk oranına ulaşınca, güzel havayı değerlendiren okuyucularımız bahçemizde ders çalıştılar, kitap okudular ve oyunlar oynadılar” cümleleri kullanıldı.

 Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech