Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Cumartesi günü,Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necdet Erdinç, “19 Eylül Gaziler Günü bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür” ifadelerinde bulundu.

19 Eylül Gaziler Günü, Cumartesi günü, saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cem Okyay, Belediye Başkanvekili Süleyman Canpolat, Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necdet Erdinç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ve askeri erkan katıldı.

Siyasi partilerin il başkanlarının törene katılmadıkları gözlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı ile devam etti. Günün anlam ve önemine binaen Binbaşı Evren Bal konuşmada bulundu.

Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı-Kıbrıs Gazisi Necdet Erdinç ise, “19 Eylül Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini, üniter yapısını, toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür” konuşmasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech