Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Eceabat’ta Yüz Yıllık Mühimmat İmha Edildi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbar üzerine, Eceabat Alçıtepe Köyü’nde, Çanakkale Savaşlarından kaldığı tahmin edilen patlamamış topçu mühimmatı olduğu tespit edildi. 115 mm çapında, 15 cm eninde, 50 cm boyundaki mühimmat, Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından imha edildi.

Mühimmatın üzerinde okunabilen herhangi bir harf ve rakam grubunun bulunmadığı, korozyona uğradığı, tapasının aktif olduğu, dip kısmında namlu vuruş izinin bulunmadığı tespit edilerek, bu haliyle taşınmasında sakınca bulunmadığına kanaat getirildi. Jandarma trafik timlerince ana ve tali yollar trafiğe kapatıldıktan sonra gerekli tedbirler alınarak Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından temin edilen iş makinası ile hava şartları bakımından uygun ve ormanlık alandan uzak olan Tekke koyu bölgesine emniyetli bir şekilde taşındı. Ayrıca, Eceabat-Kabatepe Jandarma Karakol Komutanlığınca mühimmatın bulunduğu bölgede itfaiye ve sağlık ekipleri hazır bekletildi.

PAMİT’in 820 İcraatı
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan PAMİT timi 2018 yılında aktif hale getirilerek iki personel ile görev yapmakta olup Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı bölgesinde, Çanakkale savaşlarından kalma mühimmatların imhası başta olmak üzere Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan patlayıcı madde olaylarına müdahale etmektedir. Kurulduğu günden itibaren toplam 96 olayda, 761 mühimmatın imhası gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı PAMİT personelince Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde bulunan 6 müzede bulunan 803 mühimmatın kontrolü yapılmış ve bu mühimmatlardan 59 mühimmatın sergilenmesinde sakınca bulunması sebebiyle imhasını gerçekleştirmiştir.

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech