Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Birbirimizin çaresiyiz!”

8 Mart Dünya Emekçi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Sol Parti Çanakkale İl Örgütü tarafından bir basın açıklaması yayınlandı.

Yayınlanan açıklamada,

“Özgür ve Korkusuz Bir Yaşam İçin 8 Mart’ta Sokaklara…

Dünyanın dört bir yanında kadınlar hayatlarını çalan gerici, baskıcı ve neoliberal politikalara karşı isyanlarıyla sokakları dolduruyorlar. Sudan’dan Şili’ye, Meksika’dan Fransa’ya kadar tüm dünyada kadınlar faşist ve baskıcı iktidarlara, ataerkil kapitalist düzene karşı isyanların en önündeler. Türkiye’de de tüm gerici karanlığa, hayatlarımızı çalan cinayetlere ve medeni kanundan başlayarak mücadeleyle kazandığımız haklarımızı tırpanlamaya çalışan; medya ve eğitim başta olmak üzere tüm gerici kadın düşmanı söylem, yasa ve uygulamarıyla toplumsal cinsiyet eşitsizliğini her gün daha da derinleştiren AKP iktidarının tüm yasaklamalarına, baskı ve karalamalarına rağmen kadınlar hız kesmiyor, sokakları umut ve isyanla doldurmaya devam ediyor.
Kadın cinayetlerine karşı acil önlem alınmalıdır.

2019 yılı son 10 yılda en çok kadının öldürüldüğü yıl oldu. 474 kadın öldürülürken AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesini hedef alan söylemleri devam ediyor. 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi kadın cinayetlerinin önlenmesinde hayatidir, harfi harfine uygulanmalıdır. Hayatlarımızı hedef alan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren gerici söylemler ve medeni kanunu tırpanlamaya çalışan uygulamalar acilen sonlandırılmalıdır. Kadın cinayetlerini durdurmak için önleyici tedbirler alınmalı, yeniden yaşamların çalınmasına sebep olan faillere cezasızlık getiren tüm yasal ve hukuki süreçler acilen durdurulmalıdır.

“Çocuklardan elinizi çekin”

Karma eğitimi kısmen ya da tamamen ortadan kaldırmaya yönelik uygulamalar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştiren gerici müfredat, kız çocuklarının okullaşmasını azaltan eğitim sistemi, çocukları tarikat ve cemaat ağlarına mahkum bırakan protokoller sonlandırılmalı tüm tarikat yurtları kapatılmalıdır. Kamucu, bilimsel ve laik eğitim için her gün her yerde mücadele etmeye deam edeceğiz.
Eğitimdeki gerici uygulamalar yetmezmiş gibi bir de çocuk istismarına ‘mağduriyet’ kılıfı aranmaktadır. Çocuk istismarına affı öngören yasa tasarısı tartışmasına son verilmelidir. Çocuklardan elinizi çekin!
Genç kadınlar işsizliğe mahkum edilemez.

“5 kadından 1’i işsiz”

Bugün üniversite mezunu her 5 kadından 1’i işsizken çok büyük bir kısmı da yoksullukla mücedele ediyor. Genç kadın işsizliği alarm veriyor. Kadınların iş yaşamına katılımı için acil önlem alınmalı başta kreşler olmak üzere kadınların çalışmasını sağlayacak koşullar sağlanmalıdır.

“Birbirimizin çaresiyiz”

Her gün yeni bir kadın cinayetine uyandığımız günlerde kadınların dünyanın dört bir yanını saran isyan ve umuduyla tüm kadınları özgür ve korkusuz bir yaşam için 8 Mart’ta sokaklara çağırıyoruz.
Yalnız değiliz, sen, ben, biz birbirimizin çaresiyiz!”ifadeleri yer aldı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech