Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Dr. Taşçı’dan virüs açıklaması!

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, beraberinde uzman bir heyetle dün basın karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, son günlerde tüm dünyada görülen ve insan sağlığını ciddi ölçüde tehdit eden Korona Virüsüne değinen Müdür Taşçı, Çanakkale’de gereken önlemlerin alındığını vurgularken virüs şüphelilerinin sonuçlarının temiz çıktığını söyledi.

Türkiye genelinde de şu ana kadar virüse rastlanmadığını belirten Taşçı, “Bu zamana dek ilimizde 9 kişi Korona Virüsü şüphesi sebebiyle gözetim altına alındı ancak hepsinin sonuçları temiz çıktı. 1 kişinin gözetim süresi devam etmekle birlikte şu an için Çanakkale’de korona salgınına rastlanmadı. Bizler gerekli tüm önlemleri de aldık. Vatandaşlarımız içlerini ferah tutsunlar” dedi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, dün beraberinde uzman bir heyetle birlikte Kordon Öğretmenevi’ndeki kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sabah saat 10.00’da başlayan kahvaltının ardından Müdür Taşçı, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, son günlerde insan sağlığını tehdit eden ve tüm dünyayı etkileyerek ölümlere yol açan Korona Virüsü salgınına da değinen Dr. Taşçı, il genelinde bu salgına yönelik gerekli tedbirlerin aldınığını ve henüz olumsuz bir duruma rastlanmadığını söyledi.

“VİRÜS ŞÜPHELİLERİ TEMİZ ÇIKTI”
Dünya genelinde 100 bine yakın insana bulaşan virüsün henüz ülkemizde görülmediğini kaydeden Müdür Taşçı, şöyle konuştu: “Şu ana dek ülkemizde bu virüs salgınına rastlanmamıştır. Bununla birlikte Çanakkale’de de salgınla ilgili olumsuz bir durum gözlenmedi. Bu zamana kadar il genelinde Korona Virüsünden şüphelendiğimiz 9 kişiyi gözetim altına aldık. Her biri 14 gün boyunca incelendi, sonuçları labaratuvar ortamında incelendi. Ve hepsi temiz çıktı. 1 kişinin ise gözetim süreci sürüyor ancak şu an için bir olumsuzluk yok. Vatandaşlarımız içlerini ferah tutsunlar. Bizler, İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerekli tüm önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz.”

Çanakkale’deki göçmen hareketliliği ve bu hareketliliğin neden olabileceği olası sağlık sorunlarıyla ilgili sorulan bir soru üzerine ise Müdür Taşçı, şu ifadeleri kullandı: “Çanakkale’ye gelen tüm düzensiz göçmenler, ilimize giriş yapmadan kontrol ediliyor. Tüm geçiş noktalarında her biri tek tek sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ama şu ana kadar hiçbir düzensiz göçmende Korona Virüsü şüphesine rastlanmadı. Bu yönde de tedbir oldukça sıkı bir şekilde işlemeye devam ediyor.”

“BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK VE KİŞİSEL TEMİZLİK ÇOK ÖNEMLİ”
Taşçı, virüs ve diğer hastalıklara karşı korunmak için kişisel temizliğin ve toplu taşıma araçlarının sık sık dezenfekte edilmesinin önemine de vurgu yaparak şöyle dedi: “Bizler, salgın ve diğer tüm hastalıkların önleyicisi olarak özellikle kişisel anlamda temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Sık el yıkamak oldukça önemli bu noktada. Çok bir şey de istemiyoruz; sadece sabun kullanmak, sabunlu temizlik yapmak dahi yeterli. Zaten Korona Virüsü ile ilgili dünya üzerine şu ana dek görülen çoğu ölüm bağışıklık sistemi düşük, hasta ve yaşlı bireylerde görülüyor. Bağışıklık sistemimizi korumak ve kişisel temizliğe dikkat etmek, virüsle mücadelenin en etkin yolu.”

Ali Taşçı’nın konuşmasının ardından toplantı, Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Aslı Okan tarafından Korona Virüsü ile ilgili yapılan bilgilendirici sunumla devam etti.

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech