Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rögar Şikâyetlerine Balcı’dan Açıklama

Çanakkale’de bazı cadde ve

Çanakkale’de bazı cadde ve sokaklardaki rögar kapaklarının çukurda kalması ve tümsek olmasından doğan şikâyetler üzerine Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü İsmail Balcı konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kentin bazı caddelerinde ve sokaklarındaki asfalt ve taş döşeme yollardaki rögar kapaklarının çukurda kalması ve tümsekte olması bu yolları kullanan kişilerden tepki alıyor. Bilhassa araç sürücülerinin “Bu tarz rögar kapaklarının olduğu yollarda araçlarımızla bunlardan kaçınmaya çalışıyoruz. Bazen son anda fark ediyoruz ve kaza bile yapmamıza neden olabilecek durumlar yaşıyoruz” şikâyetleri üzerine konuyu Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü İsmail Balcı’ya sorduk.

Balcı, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Zaman içinde yolda ve kapaklarda oturmalar olabiliyor. Oturma olan yerlerde bize herhangi bir şikâyet geldiği zaman veya sürekli sahada dolaşan ekiplerimizin görmesi durumunda onarımını yapıyoruz. Yol yapılırken taş olan yerlerde biz rögar kapağını yükseltiyoruz. Asfalt olan yerlerde ise asfalt atma işleminden sonra biz yine rögar asfalta sıfır olacak şekilde düzeltiyoruz. Belediyemize rögar kapakları ile alakalı ciddi şikâyetler gelmiyor. Zaman içerisinde rögar bacasında çökmeler olabiliyor. Etrafındaki yol oturabiliyor. Herhangi bir nedenden dolayı çukur veya tümsek olması durumunda ise hemen gerekli müdahaleyi ve onarımları yapıyoruz. Böyle bir sorun olursa vatandaşlarımızın 444 17 17 numaralı telefondan araması ya da direk fotoğrafını çekerek Whatsapp ihbar hattına atmaları durumunda ekiplerimiz ivedi bir şekilde sorun olan bölgeye ulaşıp gerekeni yapıyorlar.”

ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İsmail Balcı açıklamasında şehrin farklı noktalarında devam eden alt yapı çalışmalarına ek çalışmaların da başlayacağını belirtti. Kaya Sokak’ta hala devam eden çalışmalara ek olarak sonrasında Eski Belediye binasının arkasında bulunan Nene Hatun ve Hüseyin Avni Baksı Sokak’ta da çalışmalar yapılacak.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech