Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öncelikle Assos Gezilebilir Hale Gelmeli”

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Assos’un UNESCO Dünya Mirası Listesine geçici olarak alınması ile alakalı görüşlerini gazetemizle paylaştı.

Yılda yaklaşık olarak 120 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Assos’un UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi ile alakalı çalışmalar meyvesini verdi ve Assos UNESCO Dünya Mirası Listesine geçici olarak alındı.

Bu durumun Ayvacık’a bağlı Assos’a getirileri noktasında görüşlerine başvurduğumuz Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin konuyla alakalı yaptığı açıklama “Assos’ta ulaşım yollarının yapılması çok önemli. Tabi UNESCO Dünya Mirası Listesine de önemli ama öncelikle biz Assos’u gezilebilir bir hale getirmeliyiz. Karayollarının ve deniz yollarının tamamlanması gerekiyor. Hava ulaşımı açısından şu anda iyi durumdayız. Türkiye’de turizmde daralma gerçekleşen zamanlarda bile Assos’ta devamlı artış var. Assos’ta bazı alt yapı çalışmaları tamamlanmadan UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi bence erken olmuştur. Önce kendi tezimizi bir uygulayalım. Ondan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi çerçevesinde hareket edelim diye düşünüyorum. Olmalı mı? Olmalı. Ama biz kazıları aynı hızla devam ettiremedik. Assos UNESCO Dünya Mirası Listesine girince hemen kazılar ilerleyecek mi? Yoksa ‘Dur benden izin al sonra yapacaksın’ mı? diyecek birileri… Burası daha ham bir yer. Ben Assos’un UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesini sonuna kadar destekliyorum. Ancak öncelikle bizim yapmamız gereken çalışmaları bitirmemiz ve tam olarak hazır bir hale gelmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech