Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

28 Yıl Sonra 3. Millî Kültür Şûrası

28 Yıl Sonra 3.

28 Yıl Sonra 3. Millî Kültür Şûrası

Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde, 28 yıl sonra üçüncüsü gerçekleştirilen “Millî Kültür Şûrası”na Çanakkale Vali Yardımcısı Can Aksoy, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve Müze Müdürü Sevim Tunçdemir katıldı.

 Millî Kültür Şûrası’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şûranın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, çalışmalara katkı vereceklere şükranlarını sundu. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, açılış konuşmasını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir tablo hediye etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen III. Milli Kültür Şûrası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam etti. Toplumun her kesimini, millî kültürü korumak ve geliştirmek maksadıyla bir araya getirmeyi hedefleyen Şûra kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın başkanlığında iki ön oturum gerçekleştirildi. Oturumlara Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına yön veren önemli kanaat önderleri katıldı.

3. Milli Kültür Şurası kapsamında çalışan komisyonları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, komisyon başkanlarına ve üyelerine teşekkür belgesi verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 3-5 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen 3. Millî Kültür Şûrası’nın kapanış konuşmasına, katkılarından dolayı 17 komisyonun başkanları ve 170 komisyon üyesi ile müzakerecilere teşekkür ederek başladı.

Bakan Avcı, Türkiye’nin zengin kültürel birikimini daha da zenginleştirmek ve yeni kültür politikalarına yön vermek üzere gerçekleştirilen şûranın, son derece ufuk açıcı bir yol haritası ortaya koyduğunu söyledi. Bu yolu özenle takip edeceklerini belirten Avcı, “Şûrada ortaya çıkan hiçbir cümleyi zayi etmeden, gelecek için tam bir fikri takip içinde olacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Şûramızın açılışında kültür dünyamızın zenginleşmesi için yeni bir ruhun gereğine işaret buyuran ve şûrayı çok güçlü bir iradeyle sahiplenen saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza hassaten teşekkür ediyoruz. Millî Kültür Şûrası’nın ortaya çıkaracağı raporun bizzat takipçisi olacağını ifade etmeleri, bizim için büyük bir şeref ve sorumluluktur. Bu sorumluluğun idrakinde olarak, gereğini inşallah yüzümüzün akıyla yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech