Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

96 bin ihtiyaca 900 bin aday

96 bin ihtiyaca 900

96 bin ihtiyaca 900 bin aday

Gündemde yer bulan 2000 TL’ye öğretmenlik haberleri sonrası Çanakkale Türk Eğitim-Sen Başkanı Resul Demirtaş, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda gündeme gelen, 2000 TL veren öğretmen olabilecek haberlerinden sonra atama için bekleyen öğretmen sayısı, ihtiyaç duyulan öğretmen sayısının on katına ulaştı. Bu konu ile alakalı gazetemize açıklama yapan Çanakkale Türk Eğitim-Sen Başkanı Resul Demirtaş şunları söyledi; “Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre 96 bin öğretmen açığı var. Bu açık ücretli öğretmenlerle karşılanıyor. Eğitim Fakültelerinden mezun 350 bin öğretmen şu an boşta atama bekliyor. Bunun üzerine 550 bin Fen-Edebiyat mezununa öğretmenlik şansı tanınıyor. Bu Fen-Edebiyat mezunları bir eğitim öğretim dönemi boyunca 2000 TL para ödeyerek formasyon alıyorlar. Formasyonlar üniversiteler bünyesinde kurs şeklinde veriliyor. Bunun sonucunda 350 bin tane Eğitim Fakültesi mezunu birlikte atama şansını yakalıyorlar. Önceden KPSS ile atama yapılırken şu anda sözlü sınavla atama yapılıyor. Sözlü sınavda atama yapıldığı sistemde adamı olan herkes öğretmen oluyor. Yani Eğitim Fakültesi mezunu olmak çok önemli değil artık. 96 bin tane öğretmen açığı varken 900 bin tane öğretmen atama bekler duruma gelecek. Burada bir adaletsizlik var. Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen adayı varken dışarıdan 550 bin takviye yapılıyor. KPSS ile sözlü sınav toplamının bölümü ile atama hakkı kazanılıyor. Bu durum 18 milyon öğrenciye ihanettir.”

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ İÇİ BOŞALTILDI”

Eğitim Fakültesi mezunları için gerekli planlama yapılsaydı zaten bu kadar atama bekleyen aday olmazdı. Zaten artık sözleşmeli öğretmen olarak çalışabiliyorsunuz. Gittiğiniz bölgeden 7 yıl gelemiyorsunuz. Bütün özlük haklarınız elinizden alınıyor. Biz Türk Eğitim-Sen olarak sözleşmeli öğretmenliğe de karşıyız. 15 yıllık iktidar sürecinde Milli Eğitim Bakanlığının içi boşaltıldı. Bakanlık, bilgisi olmayan insanlara devredildiği için bu hale geldi. Bu iktidarın eğitimle alakası olmadığı için bu sorunlar yaşanıyor. Bu iktidar öğretmenlerle alakalı bir sürü itibarsızlaştırma algısı oluşturdu. “Cami avlusunda bekleyen güvercin” gibi, “öğretmen kahvede oyun oynayan kişidir” gibi söylemler, Türk öğretmeninin itibarını ortadan kaldırma uğraşıdır. Türk öğretmeninin ekonomik hakları, sosyal hakları, özlük hakları çok kötü durumda. Sürecin sonunda gelinen noktada 96 bin öğretmen açığı var. Kapıda bekleyen 900 bin aday var. Bunlar yanlış politika…

Engin Ören

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech