Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Oturumun Gündemi Referandum

Son Oturumun Gündemi Referandum

Son Oturumun Gündemi Referandum

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları sona erdi. Referandum öncesi gerçekleştirilen son oturumda gündem dışı konuşmalara yer verilirken, gruplar Anayasa Değişikliği öncesi son sözlerini de söyledi.

Gündem maddelerinin ve komisyon raporlarının oylanmasının ardından gündem dışı konuÅŸmalara geçildi. CHP Ä°l Genel Meclis Ãœyesi Hicri Nalbant’ın Atikhisar’a yönelik konuÅŸmasının ardından referandum öncesi son toplantıda konuÅŸan MHP Grup baÅŸkanvekili Recep Cahit Özer, yerel ve genel gündeme deÄŸindi. Daha sonra söz alan AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Korkmaz, Özer’e cevap verirken CHP’nin Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸine destek vermemesini vurguladı. CHP’li Hicri Nalbant da bunun üzerine yeniden söz alarak CHP’nin Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi’nin okyanus ötesinden yazıldığının söylendiÄŸini ve demokrasi için deÄŸil tek adam yönetimi için istendiÄŸini belirtti.

ÖZER “BOP’TA YAVAÅž YAVAÅž SONA DOÄžRU GELÄ°NÄ°YOR”

Kimyasal silah kullanımı ve Suriye’nin Amerika tarafından vurulmasından sonra, “Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığı ve bekası noktasında dış politikasının biraz daha mantık kuralları içerisinde yönetmesi gerektiÄŸine inanıyoruz. Özellikle Ä°srail halkını koruma ve OrtadoÄŸu petrollerinin iÅŸtahı açık olan Amerika, Ä°ngiltere, Fransa ve Almanya’yı kalkındırma projesi olan Büyük OrtadoÄŸu Projesi’nin (BOP) yavaÅŸ yavaÅŸ sona doÄŸru gelindiÄŸini görüyoruz. Dün akÅŸam Amerika vurdu Suriye’yi bu sabah Ä°ran Amerika’ya rest çekti. Rusya’nın Suriye’den kolay kolay vazgeçmeyeceÄŸi apaçık ortadadır. Çünkü Suriye, yıllardan beri Rusların Akdeniz’e açılan en önemli kapısı olmuÅŸtur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bundan sonraki hareket kabiliyetinin çok akıllıca yönlendirilmesi gerektiÄŸine inanıyorum.” diyerek ülke gündemini deÄŸerlendiren MHP’li Özer, daha sonra yerel gündeme ve referanduma da deÄŸindi.

“ALLAH’IN İŞİNE KARIÅžMAMAK LAZIM”

“9 gün kaldı. 9 gün sonra Türk Milleti, Anayasa’nın 18 Maddesini deÄŸerlendirmek için sandık başına gideceÄŸi referandumu yaÅŸayacağız. Ne yazık ki referandum sürecinde, defalarca konuÅŸmamıza raÄŸmen bel altı vurulmaya kadar gitmeye baÅŸlandı. Daha önce de söylemiÅŸtim. Hayır verenlere Kandil ile eÅŸdeÄŸer, Evet verenler vatan haini gözüyle görüldüğü müddetçe… Hele ÅŸimdi Evet verenler Cennete Hayır verenler Cehenneme gidecek ÅŸeklinde deÄŸerlendiÄŸi müddetçe… Bu Türk Milletine yapılan en büyük yanlışlardır. Tehlikeli sözlerdir. Allah’ın iÅŸine karışmamak lazım. Kimin Cehenneme gideceÄŸine, kimi Cennetine sokacağını Allah-ü Teala bilir. Herkesin yaptığı hizmetlere göre deÄŸerlendirir. Hele referandumda oy vereceÄŸimize göre,  Türk vatandaÅŸlarını cennet ve cehenneme gider diye yönlendirmek de ayrı bir komedi türü diye düşünüyorum. Germeyelim. Hepimiz seçilmiÅŸ insanlarız. Hepimiz ilçelerimizde partilerimizde önder insanlarıyız. Germeyelim insanlarımızı, Türk Milleti’nin vereceÄŸi karardan korkmayalım. Türk Milleti’nin vereceÄŸi karara saygılı olduktan sonra her ÅŸeyi kendiliÄŸinden güzelleÅŸir diye düşünüyorum.”

KORKMAZ “18 MADDEYÄ° OKUMADAN ‘HAYIR’ DÄ°YORLAR”

Nisan ayı toplantılarında alınmış olan kararların ilçelere ve Çanakkale’ye hayırlı olmasını dileyen AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Korkmaz, konuÅŸmasına şöyle devam etti: “Geçen ayki toplantılarda Evet ve Hayır verenler, bu ülkede vatan haini ilan edilmeye çalışılıyor demiÅŸtim. Bizim Evet diyen vatandaşımız kadar en az Hayır diyen vatandaşımıza da AK Parti olarak saygımız sonsuzdur. Milletimizin kararı bizim için baÅŸ tacıdır. Biz hiçbir Hayır diyen vatandaşımıza terörist demedik. Bizim demek istediÄŸimiz ÅŸu; bu sadece bizim projemiz deÄŸil. AK Parti Milletvekilleri ile Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri bir araya geldi. Biz isterdik ki mecliste diÄŸer grubu olan partiler de bizimle bir araya gelsinler. Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸini, mecliste bulunan tüm partiler gerçekleÅŸtirir ama olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi, mevcut sistemle yürünmesi yönünde karar verdi. Görüşmeleri askıya almak için de ellerinden geleni yaptılar. Meclisten geçtikten sonra engellemeye çalışanlar, ÅŸimdi de millete güvenir oldular. Biz hiçbir zaman halkımıza karşı bir ÅŸey yapmadık. Biz ÅŸunu diyoruz. 18 Maddeyi vatandaşımız okusun. Ama okusun ondan sonra oy kullansın. Bugün PKK, FETÖ, Hollanda Hayır diyor. Tüm Avrupa Hayır diyor. Biz bu Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸini Türkiye’de yapıyoruz, onlara ne oluyor? Onlar hiçbir zaman güçlü bir Türkiye olsun istemiyor. Biz burada Hayır diyen arkadaÅŸlarımıza da saygı duyuyoruz ama tek isteÄŸimiz 18 Maddeyi okusunlar. Okumadan Hayır diyorlar. Takdir Milletimizindir. Millet 16 Nisan’da Evet derse yeni sistemle 2019’daki seçimlerde CumhurbaÅŸkanlığı Sistemine geçeceÄŸiz ama Hayır derse, mevcut sistemde devam edeceÄŸiz.”

NALBANT “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OKYANUS ÖTESÄ°NDEN HAZIRLANDI”

Korkmaz’ın konuÅŸmasının ardından söz alan CHP Meclis Ãœyesi Hicri Nalbant, “Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi’ne keÅŸke CHP de katılsaydı” sözüne cevap verdi. Nalbant; “Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi’nin nasıl yapıldığını biliyoruz. Bir sabah uyandığınızda, Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi yapılacağı Sayın Devlet Bahçeli tarafından duyuldu. Sonra kampanya yapıldı ve boÅŸ kağıtlara imza atıldı. Bunu da biliyoruz. BoÅŸ kağıtlara imza atan arkadaÅŸlarımızın arasında Adalet ve Kalkınma Parti’li iki Çanakkale Milletvekilimiz de var.

Pek çok ülkede Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi görüşmeleri belki iki yıl sürmektedir. Çünkü Anayasa, toplum sözleÅŸmesidir. Toplumu ilgilendiren tüm kesimlerin burada görüşleri alınır ve ondan sonra ortak bir karar varılması gerekmektedir. 60 kadar maddeden en az 4 tanesinde uzlaÅŸma vardı. EÄŸer deÄŸiÅŸtirilecekse o maddelerden baÅŸlanmalıydı. O maddelerle hiç ilgisi olmayan deÄŸiÅŸiklik teklifi bir gecede gündeme geliyor. Ne hazırlayanlar belli… BoÅŸ kağıtlara imza atılıyor. Ondan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’ni keÅŸke metne imza atsa diye bekliyorsunuz. Tabii bu boÅŸ bir hayaldir. Cumhuriyet Halk Partisi boÅŸ kağıtlara imza atmaz. Nerede hazırlandığı bilinmeyen… Hatta Okyanus ötesi bölgelerden hazırlandığı söylenen bir Anayasa DeÄŸiÅŸiklik teklifine Cumhuriyet Halk Partisi imza atmayacaktır.”

“BARZANÄ°’YE KARÅžI ÇIKMAYANLAR BUNLARI SÖYLEMESÄ°N”

“DeÄŸerli arkadaşımız, Hayır diyenleri söylüyor ama Evet diyenin Türkiye Cumhuriyeti’nde paçavra bayrak asan, daha sonra aynı bayrağı Kerkük’e asan Barzani’nin olduÄŸunu söylemiyor. ‘Falanca Hayır diyor, filanca Evet diyor’dan yola çıkarsak o zaman bunları söylememiz lazım. Barzani önemli bir etkendir. Kerkük’te, Barzani’ye karşı çıkmayanların bunları söylememesi lazım diye düşünüyorum. Anayasa tartışması geniÅŸ bir konudur. Maddelerde demokrasiyi ilgilendiren hiçbir deÄŸiÅŸiklik yoktur, varsa yoksa tek adam yönetimine yönelen bir deÄŸiÅŸikliktir. Cumhuriyet Halk Partisi de bir de grup olarak karşı çıkıyoruz.” diye konuÅŸtu.

Korkmaz daha sonra yeniden söz alarak Nalbant’a cevap verdi. CHP Grup BaÅŸkanvekili Halil Behçet Erdal da son olarak söz alarak, “Bir kiÅŸiye bu kadar yetki verilmesine karşı çıkıyoruz. Dolayısıyla da oyumuz Hayır.” dedi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech