Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Yarışmadan Ödülle Döndük

16. Uluslararası Mutfak Günlerinden

16. Uluslararası Mutfak Günlerinden Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ödülle döndü. Ödülün ardından dün okula Vali Yardımcısı Ali Candan ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ziyarette bulundular, yemekler ve yarışma hakkında bilgiler aldılar.

22-25 Şubat tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri, Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Dünya Aşçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen organizasyon, uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırladı.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşen organizasyon, bu yılda oldukça ilgi gördü. Organizasyona Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu sene ilk defa 7 dalda katıldı. Katılım neticesinde lise öğrencileri Çanakkale’ye ödülle döndüler. Aşçı balık kategorisinde bronz, aşçı restoran tatlı kategorisinde gümüş, ana yemek kategorisinde gümüş, en iyi lise kategorisinde gümüş madalya alan öğrenciler dün Vali Yardımcısı Ali Candan ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından ziyaret edildiler. Okulda saat 13.00’te gerçekleşen ziyarette Ali Candan ve Osman Özkan yemekler hakkında bilgiler aldılar ve yarışma hakkında sohbet ettiler.

“MESLEK LİSELERİ NELER YAPAR GÖRMÜŞ OLDUK”

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan konu ile ilgili, “2 binin üzerinde katılımcının olduğu mutfak yarışmasında öğrencilerimiz gerçekten büyük başarı gösterdiler. Boyunlarına madalyalarını bugün sergileyemedik. Bu okulumuzun ilk uluslar arası bir yarışmaya katılımı oldu. İzlediğimiz üzere sundukları ürünlerin en önemli noktası geleneksel tatları bugüne taşımak ve bugünün tatlarıyla buluşturmaları oldu. Ana yemeklerde ve tatlılarda harika bir başarı elde edildi. Bizde sevgili gençlerimizi destekliyoruz. Mesleki liselerimizin neler yapabildiği anlamında güzel bir sunum oldu. Öğrencilerimizi bu genç yaşlarında oldukça güçlü rakipler karşısında aldıkları başarı için kutluyorum.” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech