Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siber zorbalığı konuştular

#Farklıyızeşitiz kampanyası kapsamında siber

#Farklıyızeşitiz kampanyası kapsamında siber zorbalık/siber şiddet nedir söyleşisi gerçekleştirildi.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Çanakkale GençBank işbirliği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Topluluklarının Desteğiyle #FarklıyızEşitiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyası etkinlikleri kapsamında Siber Zorbalık/Siber Şiddet Nedir, Ektileri Nelerdir ve Nasıl Engellenir Farkındalık çalışması 16 Mart 2018 tarihinde Yalı Hanında, Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Güneş Pehlivanın katılımıyla gerçekleştirildi.

İletişim teknolojilerini kullanarak bir birey veya gruba, özel ya da tüzel bir kişiliğe karşı yapılan teknik veya ilişkisel tarzda zarar veren davranışların tümü olarak adlandırılan siber zorbalık/siber şiddet okullarda ve gençler arasında yaygınlaşan ciddi bir tehlike oluşturmaya başlamıştır. Bu konuda haklarımızın ne olduğu hakkında bilgilenmek ve farkındalık geliştirmek üzere söyleyişi programında; Sosyal paylaşım siteleri, e- posta, video paylaşımı, sohbet odaları, telefon mesajları, telefon görüşmelerinde karşılaştığımız siber zorbalık ve şiddet ne şekilde gerçekleşiyor hakkında bilgi verirken aslında yaşadığımız olayların bu kapsamda değerlendirmediğimiz farkındalığı paylaşımında bulunuldu.

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Güneş Pehlivan “Siber zorbalıkta öfke dolu kırıcı mesajlarla alay etme, sataşma, tehdit etme gibi davranışlar şeklinde olabileceği gibi sahte hesaplarla özel bilgilerin ele geçirilmesi, yaygınlaştırılması da son zamanlarda sıkça karşılaşılan durumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Kavga, zarar verme, iftira, başka kimliğe bürünme, başkalarının bilgilerini internet ortamında izinsiz kullanma, dışlama, siber tehdit ve siber taciz olarak sıralayabilir ve çoğaltabiliriz.” diye belirtti.

Konuşmasında ayrıca bu durumdan en çok etkilenen kişilerin çocuklar ve kadınlar olduğunu belirten Pehlivan, Siber Zorbalığı/Şiddete karşı alınacak Önlemler ve Yasal Mevzuat Hakkında da katılımcı gençlere bilgi verdi..

Farklıyızeşitiz sloganıyla yılda bir gün değil her çalışmada kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve istismar konularına dikkat çekmek isteyen Koza Gençlik Derneği bu çalışmalarda aktif katılım sağlayan gönüllü gençlere ve Çanakkale Baro Başkanı Güneş Pehlinvan’a katkı ve katılımı nedeniyle teşekkür belgelerini teşekkür belgeleri iletildi.

#Farklıyızeşitiz kampanyası etkinliklerini takip etmek için #FarklıyızEşitiz hashtag veya Çanakkale Koza Gençlik Derneği sosyal medya araçlarını takip edebilirsiniz.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech