Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Enerji teşvikleri artırılmalı”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 2024 yılı Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Yüksek enflasyon, siyasi belirsizlikler ve küresel ekonomideki yavaşlama, yatırımlar üzerinde olumsuz etki yaptı” dedi. Okyay ayrıca enerji teşviklerinin artırılması gerektiğini belirtti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 2024 yılı Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, “Küresel ekonomideki belirsizlikler, jeopolitik sorunlar ve yurt içindeki gelişmelerin gölgesinde yaşanan 2024 yılının artık sonuna doğru yaklaşıyoruz. 2024 yılı boyunca birçok önemli gelişme yaşandı ve bu gelişmeler ekonomiyi yakından etkiledi. Bu yıl da Merkez Bankası’nın faiz kararları ve hükümetin enflasyonla mücadeleye yönelik politikaları yakından takip edildi. Yüksek enflasyon, siyasi belirsizlikler ve küresel ekonomideki yavaşlama, yatırımlar üzerinde olumsuz etki yaptı. Bildiğiniz gibi, böyle dönemlerde sanayicinin teşvik talepleri de artıyor. Sanayici omuzlarındaki yükü azaltmak, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için çeşitli teşviklere ihtiyaç duyuyor. Örneğin, yüksek katma değerli ürünler üretebilmek için daha fazla Ar-Ge desteğine ihtiyaç var. Teknolojik yatırımların ve yenilikçi projelerin artırılması için vergi indirimleri ve hibelerin genişletilmesine ihtiyaç var. Sanayicinin bir başka beklentisi de enerji verimliliğini artıracak yatırımların desteklenmesi ve enerji teşviklerinin artırılması.”

“Sinerji Toplantılarımızı Başlattık”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Ekim ayı toplantımızda bahsetmiştim. Sinerji toplantılarımızı başlattık. Bu toplantılarımızı pandemiden önce yapıyorduk, çok da verimli oluyordu. Her hafta Yönetim Kurulu Toplantımızdan önce bir meslek grubumuzu topluyoruz. 1-2-3 ve 4. meslek grubundaki  üyelerimiz ile buluştuk. Gerçekten bizler için çok aydınlatıcı ve herkesin başlıca sorununu birebir dinleme fırsatı oluyor. En büyük sıkıntı ara eleman sıkıntısı, bürokrasi ve finansman. Bu toplantılara Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte katılıyoruz. Yerelde çözülecek sorunları Sayın Valimiz ve değerli bürokratlarımız ile görüşerek, genel sorunları da üst birliğimize ileterek çözmeye çalışıyoruz. Verimli olduğuna inanıyorum. Bu hafta sinerji toplantısını gerçekleştirmeyeceğiz. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü 5 no’lu Meslek Grubu üyelerini davet edeceğiz.  Bürokrasideki sıkıntı, bürokratın bardağın hep boş tarafından bakarak çözüm odaklı olamamaları. Bize bardağın dolu tarafına bakarak çözüm bulmaları lazım. Yapıcı yaklaşan bürokrat olması lazım. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Çanakkale için taşlar da yavaş yavaş yerine oturuyor. 31 Ekim 2024 tarihi itibarıyle Çanakkale’de kayıtlı işsiz sayısı 13.837. İşsizlik oranımız % 6,6. İşsizlik var deniliyor ama işverene de sorduğunuz zaman işsizlik yok, iş beğenmemezlik var deniliyor.”

“Çanakkale Kahvaltısı Markalaşıyor”

Semizoğlu ayrıca Çanakkale Kahvaltısının markalaşması konusuna da değinirken, “Çanakkale Kahvaltısının markalaşması ile ilgili çalışmalara Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Bey ve Genel Sekreterimiz Sema Hanım katılım sağlıyor. Çanakkale’nin adını nasıl duyururuz, nasıl ileriye taşırız? diye düşünürken “Çanakkale Kahvaltısı” da markalaşma yolunda ilerliyor. 30 Kasım’da da turizm dinamikleri ve Milletvekillerimiz ile bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech