Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lapseki’ye Yat Limanı Yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de 2002’de 41 olan yat limanı sayısını 2024 yılı itibariyle 63’e çıkardıklarını belirtti. Bakan Uraloğlu açıklamalarında  Çanakkale’nin Lâpseki İlçesinde Yat Limanı planlamalarının devam ettiğini de sözlerin ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de 2002’de 41 olan yat limanı sayısını 2024 yılı itibariyle 63’e çıkardıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, “2002’de 8 bin 500 olan tekne bağlama kapasitemizi ise 25 bin 38’e çıkardık. Yapımı devam eden ve yapılmasını planladıklarımız ile yat limanı sayımızı 74’e tekne kapasitemizi ise 29 bin 29’a yükselteceğiz.” açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de bulunan yat limanları ve yapım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Deniz turizminde yaşanan yükseliş ile Türkiye’nin yerli ve yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline geldiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, bu teknelerin barınma ve bağlanma yeri ihtiyacı için gerekli altyapı çalışmalarını kararlılıkla devam ettirdiklerinin altını çizdi.

Toplam Kapasiteleri 2 Bin 291 Tekne Olan 6 Yat Limanında Çalışmalar Devam Ediyor

Yapımı devam eden ve yapılması planlanan yat limanları hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, Muğla’da Dalaman ile Datça, Antalya’da Gazipaşa ile Demre, İstanbul’da Haliç Tekirdağ’da ise Tekirdağ Yat Limanı olmak üzere toplam kapasiteleri 2 bin 291 tekne olan 6 yat limanında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yapılması planlanan yat limanlarına değinen Uraloğlu, “Toplam yat limanı kapasitesini bin 700 daha artıracak olan İzmir’de Şifne, Çeşmealtı ve Şakran, Mersin’de Aydıncık, Çanakkale’de ise Lâpseki Yat Limanlarında planlamalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech