Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu sezon hamsiden pek umudumuz yok”

Yavaş yavaş balık türlerindeki

Yavaş yavaş balık türlerindeki değişimle balıkçılar, geçtiğimiz sezon ve bu sezonu değerlendirdi. Fiyatlar ve bolluk açısından değerlendirmede bulunan balıkçılar, bu sezonun daha iyi olduğunu vurguladı.

Mevsim değişiklikleriyle birlikte balık türlerindeki bolluk oranı ve fiyatlar değişiklik göstermeye devam ediyor. Balıkçılar bu sezonun diğer sezona oranla daha iyi olduğunu “Geçen sezon balıkçılık biraz kısa ve kısırdı açıkçası. Ama bu sezon balık daha bol, özellikle palamut. Zaten şu an kayıklarda palamut avında. Hal böyle olunca bizim de tüketicinin de gündemi palamut oluyor. Balık bolluğu açısından değerlendirmemiz bu. Fiyat olarak bakıldığında; geçen sezonla bu sezon arasında çok fark yok ama bu dönemin daha uygun olduğu söylenebilir. Yani geçen sezonla bu sezonu karşılaştırdığımızda; verimliliğin bol olmasından kaynaklı olarak bu dönem daha ucuz geçiyor. Böylece vatandaş daha çok balık tüketebiliyor. Özellikle çekirdek bir aile için 1-2 palamut genelde doyurucu olur. Bu sebeple de palamut, diğer balık türlerine nazaran daha çok tercih ediliyor. Palamudun bu kadar bol olmasının bizlere eksi dönüşü hamsinin az çıkacağının olması diyebiliriz. Hamsi palamudun yemi olduğu için bu sezon pek bol hamsiden umudumuz yok” ifadeleriyle vurguladı.

Balıklar ise güncel olarak; palamut 125-170, sardalye 150-200, levrek 350-500, çipura 350-400 TL fiyatlarıyla tezgahlarda yerini aldı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech