Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Risk altındayız

TUAR, Sigorta acentası sahibi

TUAR, Sigorta acentası sahibi ve yetkilisi Yıldıray Gürler, iki gün önce Malatya merkezli 5.9’la sarsılmasının ardından AFAD’ın, Türkiye Tehlikeli Deprem Haritasını yeniden güncellediğini belirtti. DASK, konusunda yetkisinin de bulunduğunu belirten Yıldıray Gürler, “Buna göre tehlike haritası 18 Mart 2018 tarihli RG de yayınlanmış, harita 1 Ocak 2019 tarihinde de yürürlüğü girmişti” dedi.

TUAR, Sigorta yetkilisi Yıldıray Gürler; Haritanın, Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından da onaylanmış olduğunu belirterek “Çanakkale, Riskli bölgelere göre deprem tehlike sıralamasındaki illerin içerisindedir. Başta yerel yönetimler ve ilgili kurumlar olmak üzere, bizlerde kendimizi yenilemeliyiz. Önlemlerimizi bir an önce almalıyız. Eğitimle tedbir birlikte yan yana, kol kola gitmelidir ”dedi.

Gürler, AFAD, yetkililerinden aldığı bilgiye göre; Deprem için birinci bölgede İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt illerinin bulunduğunu bildirdi.

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum, İllerinin ise ikinci derecede deprem bölgesine girdiğini açıkladı.

Deprem için üçüncü bölge illeri arasında ise Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir’in olduğunu açıkladı.

Öte yandan uzman isimler vatandaşlara sağlam binalarda oturmaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Bu arada Çanakkale için sosyal konutların çözümü için yetkililerin çalışmalarını da hızlandırıldığı ileri sürüldü.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech