Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye nakil merkezi haline gelmiÅŸ durumda”

Gaziantep’te, Türkiye Organ Nakli

Gaziantep’te, Türkiye Organ Nakli KuruluÅŸları Koordinasyon DerneÄŸi 15. Kongresi’nde konuÅŸan SaÄŸlık Bakanı Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu, organ naklinin önemine vurgu yaparak, “Türkiye nakil merkezi haline gelmiÅŸ durumda” dedi.

Bir dizi program ve ziyaret için Gaziantep’e gelen SaÄŸlık Bakanı Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu Türkiye Organ Nakli KuruluÅŸları Koordinasyon DerneÄŸi 15. Kongresi’ne katıldı. Bakan MemiÅŸoÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, organ naklinin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin organ bağışı ve organ nakli baÅŸarısı noktasında çok önemli bir noktaya geldiÄŸini söyledi.

“Türkiye nakil merkezi haline gelmiÅŸ durumda”
Programda organ nakli çalışmaları ile ilgili önemli veriler paylaÅŸan Bakan MemiÅŸoÄŸlu, “Türkiye bugün geldiÄŸimiz noktada 76 tane böbrek, 52 tane karaciÄŸer, 15 tane kalp, 2 tane akciÄŸer nakli merkeziyle senede 5 bin nakille ki sadece bunların bin 700 üzerinde karaciÄŸer nakli olmak üzere dünyada çoÄŸu yerde yapılamayan ve bir yerde yapılan yedili çapraz nakillerle dünyanın nakil merkezi haline gelmiÅŸ durumda. Bu büyük bir özveri ve çaba ve çalışkanlıkla oldu. Ben hepinize minnet duyuyorum. Burada Hasan Taşçı hocamdan, UluÄŸ hocamdan, Alper Demir baÅŸkan, Akın Tekin’den ve Sezai Yılmaz hocamla, Mehmet Haber hocamla, bunlarla birebir çalıştım. Binlerce, yüzlerce gönül insanının da iÅŸte bu baÅŸarı çıktı. Çok zor bir ÅŸey. Lakin sadece bir cerrahi ekibin deÄŸil, bütün ekibin bütün altyapının, anestezisine kadar çok büyük bir organizasyon ve bilgi gerektiren bir ÅŸey” ifadelerini kullandı.

“Türkiye saÄŸlıkta bilim ve teknoloji üretmek zorunda”
Bakan MemiÅŸoÄŸlu, Türkiye’nin saÄŸlıkta bilim ve teknoloji üreten tarafta olması gerektiÄŸini de vurgulayarak, “Dünyanın en iyi saÄŸlık hizmetini, en iyisini bilen ve onu bu millete hizmet olarak sunan ekip var. Bundan deÄŸerlisiniz. Bunu her zaman gösterdiniz, göstermeye de devam edeceksiniz. Onun için Türkiye saÄŸlığında sadece hizmet tarafında deÄŸil, artık bilim ve teknoloji tarafında üretmek zorunda. Yani yeni bir ÅŸey söylemek durumundayız artık. Bunun için çabalıyoruz. Bizim hedefimiz özellikle saÄŸlık bilgisi üretmek, saÄŸlık bilgisiyle esasında ekonomik güç ve sosyal güç de elde etmek” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Konuşmaların ardından hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech