Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

“Filistin bütün insanlığın vicdan davasıdır”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, İsrail’in Gazze  başta olmak üzere bölgede gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve katliamların unutulmaması için yaptığı açıklamada, İsrail’in mutlaka durdurulması gerektiğini belirterek, “Filistin sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir, Filistin bütün insanlığın vicdan davasıdır” dedi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından, İsrail’in başta Gazze olmak üzere bölgede gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve katliamlarının unutulmamasını sağlamak ve katledilenleri anmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı. Çanakkale’deki basın açıklaması İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Çanakkale AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk’ün okuduğu basın açıklamasında, Filistin halkının yanında olmaya devam edileceği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi; “İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar ile savunmasız Filistinlileri hedef almış uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için 7 Ekim tarihini bahane etmektedir. Bu noktada bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz. 7 Ekim tarihini sanki meselenin sıfır noktasıymış gibi ele alınan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. Güçlü bir Türkiye’nin ve siyasi iradenin hem bölgemiz hem de insanlık için ne kadar hayati olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın, küresel çeteler ve onların yerli işbirlikçileri tarafından yıllardır neden hedef alındığını bu günlerde yeniden idrak ediyoruz. Filistin sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir. Filistin bütün insanlığın vicdan davasıdır.”

Düzenlenen basın toplantısında, Merkez İlçe Başkanı Recep Ragıp Barış, eski AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, il ve ile yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı.

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech