Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gözler tezgahlara düşecek hamside!

Havaların yavaş yavaş soğumasıyla

Havaların yavaş yavaş soğumasıyla birlikte vatandaşın gözü tezgahlara düşecek olan hamsilerde. Balıkçılar halinde tezgahı olan Volkan Kaşıkçı, hamsi ve genel balık türlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaz aylarını geride bırakıp yavaş yavaş soğuklara geçmemizle birlikte vatandaş, tezgahlarda hamsi aramaya başladı. Balıkçılar halinde tezgahı olan Volkan Kaşıkçı, balıklar hakkında “İnsanlar için şu an balık, protein üzerine en ucuz seçenek. Ve en doğalı tabii ki de. Yediğimiz kırmızı et çiftliklerde yetişiyor keza beyaz et olarak adlandırdığımız tavuk eti de aynı şekilde çiftliklerde yetişiyor. Doğal olarak yetişen bir tek balık var. Ve bunların içinde hem en faydalı olup hem de en ucuz olanı balıktır. Omega deposudur, doğal ve ucuz bir besindir. Örneğin bir palamut 1 kilogram geliyor. Tanesine baktığımızda 150 TL bir fiyatı var. Bu palamut, normalde üç kişilik bir aileyi doyuruyor. Bu sebeple vatandaşın, bu fiyatlarda başka bir besinden bu kadar ucuz protein alması çok zor” dedi.

Tezgahlarda hamsinin ne zaman bulunacağı ve fiyatları konusundaki öngörülerini ise “Hamsi zamanı daha gelmedi. Hamsi, havalar soğudu montları sırtımıza geçirdik ondan sonra hamsi zamanı gelmiş demektir. Hamsi bu sene bol olmayabilir. Malum palamut hamsi ile beslenir, palamudun bu seneki durumu da ortada bu da hamsinin daha az çıkmasına böylelikle daha pahalı olmasına sebep olur. Tahmini olarak hamsinin fiyatını ise 200 tl civarı olarak görüyorum ben” sözleri ile ifade etti.

Kaşıkçının, vatandaş için bu mevsimde yemeği önerdiği balık türleri ise çinekop ve istavrit oldu. Kaşıkçı çinekop ve istavrit için “Bu mevsimde istavrit, çinekop bu balıklar tam olarak bu zamanın mevsimidir. Vatandaşın bu dönemde en iyi yiyebileceği balık türleri bunlardır. Tabii diğer türler de tercih edilebilir ama bunlar en lezzetli olanlar” dedi.

Güncel olarak balık türlerine; sardalya 100-125, çipura 750, palamut 150, mezgit 350, tekir karadeniz 300, dil balığı 500, karides 250 TL fiyat biçildi.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech