Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Radyocular sorunlarını dile getirdi

Doğus Radyo yön Kurulu

Doğus Radyo yön Kurulu Başkanı İskender Doğan, Bergama Best Fm Yöretim Kurul’u Başkanı Mustafa Duyar, Sembol FM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uzun, Radyo 35 Yönetim Kurul’u Başkanı Can Göçgün, Ege Fm Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uysal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim kurulu üyesi ve Manisa Temsilcisi Alaattin Yakın, Denizli’de buluştu.

Egeli Radyocular Denizli’de buluştu. AKTİF  Radyo. Tv. Medya Yayıncılar Derneğinin kuruluşu için görüşme gerçekleştirildi. Buluşmada radyocuların sorunları da dile getirildi.

Bir araya gelen yayıncılar adına ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Merkezi İstanbul’da bulunan Mesam-Müyap-Müyorbir vs. her gün yeni yeni kurulan bir sürü dernekler “Telif bedeli “altında bizlere kan kusturuyor. Yaptıkları tek yönlü, Bilgisayar ortamında yaptıkları “izinsiz kayıtlarla” Bizler adliye koridorlarında sürünüyoruz.

Bu dernekler bizim rızamız olmaksızın ,Bizlerden sorumlu RTÜK’den  ve cumhuriyet baş savcılığından  izin almaksızın   kayıt yapıyor. Bizleri şikayet Cumhuriyet savcılarına şikayet ediyor. Biz  Radyo  ve televizyon sahiplerini korkutarak, anlaşma önerisi için de yıllık 40 -50 bin TL gibi astronomik paralar  talep ediyorlar. Bizler, karşımızda avukatlar ordusu. tarafından resmen taciz ediliyoruz. Karşımızdaki avukat, “Seni mahkemeye dava açarız. Hapis yatarsınız. Bunun cezası 1 ile 3 yıl hapis” diye bizleri resmen tehdit ediyorlar. Şu anda bu Derneklerin sayısı 6 tane Hepsi de Para hırsıyla üstümüze saldırıyor. Bu derneklerin haricen yaptıkları kayıtlarla resmen bunaldık.

Zulme dönüşen, ulusal  radyo ve televizyonlarla bir tutularak istenen telif rakamları ile karşı karşıyayız, bu  sorunumuza ,hükümetimizin ,siyasi partilerimizin, el atarak ,hakkaniyetli köklü bir çözüme kavuşmasına istiyoruz. Bizim bağlı olduğumuz kurum RTÜK. Bizler her ay RTÜK’e reklam payı ödüyoruz. Meslek birlikleri de RTÜK ile diyalog kursun. Bizlerin RTÜK’e ödediğimiz reklam payına yerel radyo ve Tv’ler yüzde 2 pay, ulusal radyolara  da  yüzde 1 pay eklensin. Sorun kökünden çözülsün. Bizler de mahkeme koridorlarında  sürünmekten kurtulalım. Şu an tam bir zulüm yaşıyoruz.

1034 olan Radyo sayısı  587 ’ye düştü. 340 yerel Tv 65’e düştü. Biz radyo sahipleri büyük paralar kazanamıyoruz. Şu anda pek çok radyo istasyonu Eleman çalıştıramıyor. Nasıl çalıştırsın. Asgari ücreti 17.500 TL. Bir kişinin SGK pirimi  7500 TL. Pek çok radyo mevcut ekonomik tablo gereği ilan-reklam alamıyoruz. Radyolarda 2- 3 reklam dönüyor. Bu para  ile elektrik parasını zor karşılıyoruz. Radyolar kamu görevi yapar. STK’lar, siyasi partiler, halkımız canlı bağlantılara katılır, görüşlerini dile getirir. Günde 10 kuşak radyoların haber bültenleri yayınlanır. Radyoların susturulması basın özgürlüğüne de aykırıdır. Radyoların susmaması için telif bedeli diye ulusal radyolardan alınan ücretlerin talep edilmesini önlemek için bizlere sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu konulara Cumhurbaşkanımızın ve kültür bakanımızın, siyasi partilerimizin genel başkanlarının ve grupların sahip çıkmasını bekliyoruz. Radyolar halkın sesidir, halkın nefesidir, bu ses, bu nefes kesilmesin.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech