Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“1,7 milyon araç deniz yolu ile taşındı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde deniz yolu ile yurt dışı bağlantılı hatlarda taşınan araç sayısının 1 milyon 785 bin 189 olduğunu bildirerek, “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artışla yurt dışı yüklerini taşıyan araçlardan 449 bin 757 adedi deniz yolunu tercih etti” dedi. Tekerlekli araç taşımacılığında kullanılan Ro-Ro gemileriyle yurt dışı bağlantılı düzenli hatlarda taşınan araçlara dair istatistikleri de değerlendiren Uraloğlu, yılın ilk 8 ayında toplam Ro-Ro taşımalarının yüzde 69’una tekabül eden 319 bin 241 araç ile en fazla taşımanın Avrupa hatlarında gerçekleştiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü (DGM) tarafından açıklanan düzenli Ro-Ro hatları ile yurt dışı bağlantılı hatlarda taşınan araç istatistiklerini değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, deniz yolu taşımacılığında kaydedilen ilerlemenin, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağladığını belirterek, “Deniz yolu taşımacılığı, yalnızca maliyet avantajı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel pazarlara erişimimizi daha da güçlendiriyor ve Türkiye’yi deniz taşımacılığında önemli bir aktör haline getiriyor. Bu alandaki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.” dedi.

Deniz Yolu ile Yurt Dışı Bağlantılı Hatlarda Taşınan Araç Sayısı 1 Milyon 785 Bin 189

Yurt dışı bağlantılı hatlarda deniz yolu ile taşınan toplam araç istatistiklerini değerlendiren Bakan Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde limanlardan deniz yolu ile yurt dışı bağlantılı hatlarda taşınan araç sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,97 artarak 1 milyon 785 bin 189’a ulaştığını kaydetti. Uraloğlu, “2024 yılı Ağustos ayında ise limanlarımızdan deniz yolu ile yurt dışına taşınan araç sayısı ise 220 bin 562 adet olarak gerçekleşti.” şeklinde konuştu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech