Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaş pazardan uzaklaşıyor mu?

Son yıllarda geçim sıkıntısı

Son yıllarda geçim sıkıntısı içine düşen dar gelirli vatandaşların semt pazarlarına ilgisi artıyordu. Bazı vatandaşlar ise pazarlardaki bazı ürünlerin kalitesinin düştüğünü ve bazı ürünlerin market fiyatlarından daha yüksek olduğunu belirterek, marketlere yönelmeye başladıklarını söylüyor.

Yüksek enflasyona bağlı olarak son yıllarda gıda ürünlerinde büyük artış oldu. Geçim sıkıntısı içine düşen dar gelirli vatandaşlar birçok ihtiyacını semt pazarlarından karşılamaya başlamıştı. Fakat bazı ürünler zincir marketlerde daha ucuz olunca birçok vatandaş bazı ihtiyaçlarını marketlerden karşılamaya başladı. Bazı vatandaşlara göre bunun başlıca nedenlerinin başında bazı esnafların kalitesiz ve daha yüksek fiyata ürün satmaları, tezgah önlerinde iyi ürünlerin konularak tezgahın arka tarafından kötü ürünleri verdikleri, bazı esnafların ise sebze ve meyveleri seçtirmeden satmaları geldiğini belirtiyor.

Örnekte veren bazı kişiler, patates ve kuru soğanın pazardaki fiyatının uzun zamandır 15 ile 20 liranın altına düşmediğini fakat bazı zincir marketlerde bu ürünlerin fiyatının 9 liraya kadar düştüğünü söylüyor. Ekonomiden dolayı birkaç kuruşun bile hesabını yapar duruma gelen birçok vatandaş piyasa araştırması yaparak alışveriş yapıyor.

Pazarcı esnafı ise önümüzdeki günlerde yaz ürünlerinin tezgahlarda azalacağını ve bazı sebze ve meyve fiyatlarının yükseleceğini belirtiyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech