Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emine Erdoğan lider eşleriyle temasta bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’ye gidecek olan Emine Erdoğan, katılımcı ülke liderlerinin eşleriyle bir araya gelerek yoğun temaslarda bulunacak.

Emine Erdoğan, ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek BM 79. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere 21-25 Eylül tarihlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik edecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD ziyaretinde, BM Genel Kuruluna katılan liderlerin eşleriyle bir araya gelecek olan Emine Erdoğan’ın bir dizi programa ev sahipliği yapacak, ikili görüşmeler ve kabullerde bulunacak.

Köklü geleneksel Türk çeyiz kültürünü dünyaya tanıtacak
Emine Erdoğan, Türk giyim kültürü ve geleneksel el sanatlarını araştıran, arşivleyen, asıllarına sadık kalarak yeni projelerle gelecek nesillere aktaran Olgunlaşma Enstitülerinde 2021 yılında değişim-dönüşüm süreci başlatmış ve Bohça markasının kurulmasına vesile olmuştu. Erdoğan’ın, binlerce yıllık el sanatları kültürünü korumak, araştırmak, geliştirmek, güçlendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturarak kuşaktan kuşağa aktarmak amacıyla başlattığı dönüşümün ardından Olgunlaşma Enstitüleri yenilenen yüzüyle Türkiye’nin yumuşak diplomasisi kapsamında öncü olmasını sağlamıştı. Geçmişten günümüze köklü Türk aile kültürünün önemli parçalarından çeyiz geleneğinin unutulmaması ve taşıdığı izlerin gelecek kuşaklara miras olarak aktarılmasını amaçlayan çalışmaları gönülden destekleyen Erdoğan’ın, New York’taki Türkevi’nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenecek “Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk” programına ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech