Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

19 Eylül coşkuyla kutlandı!

19 Eylül Gaziler Günü Çanakkale’de büyük bir törenle kutlandı. Tören, yürüyüş ile başlayıp çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve konuşmaların ardından son buldu.

Çanakkale’de 19 Eylül Gaziler Günü’nü ve Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM’since Mustafa Kemal Atatürk’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilişinin 103. yıl dönümü büyük bir törenle kutlandı. Tören, Valilik binası önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı sonrasında; Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ve Çanakkale Muharip Gaziler Derneği çelenk sunumunda bulundu. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Derneği Başkanı Erol Günaydın ve Deniz Binbaşı Onur Kantimur konuşma gerçekleştirdi.

Törene; Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu katılım sağladı.

 

DİĞER VİDEOLAR

    Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech