Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Peki ne yapacak bu öğrenciler?”

Üniversiteli öğrenciler, yeni okul

Üniversiteli öğrenciler, yeni okul dönemine yavaş yavaş geçiş yaparken ‘nerde kalacağım?’ sorusu da beraberinde geldi. Bazı öğrenciler KYK Yurtlarına yerleşebilirken bazıları ise; özel yurtlara, evlere ya da apartlara yerleşmeye çalışıyor. Özel yurtların ve evlerin fahiş fiyatları ise öğrencileri kara kara düşündürüyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı önümüzdeki haftalarda başlayacak. Yeni okul dönemiyle birlikte, öğrencilerin ve ailelerin konaklama konusundaki tedirginlikleri gündemdeki yerini koruyor. Bazı öğrenciler KYK Yurtlarına yerleşebildi. Yerleşemeyen öğrenciler ise el mahkum özel yurt ve ev arayışına girdi. KYK ve özel yurtların arasındaki fiyat farkına bakıldığında ise arada koca bir uçurum söz konusu. KYK yurt fiyatları;

  1. tip odanın aylık ücreti 345 TL
  2. tip odanın aylık ücreti 405 TL
  3. tip odanın aylık ücreti 405 TL
  4. tip odanın aylık ücreti 480 TL
  5. tip odanın aylık ücreti 510 TL
  6. tip odanın aylık ücreti 570 TL olarak belirlendi.

“Özel Yurt Ücretleri Dudak Uçuklatıyor”

Özel yurtlarda aylık ortalama fiyatlar ise; 1 kişilik odalar 20-25 bin, 2 kişilik odalar 12-15 bin, 3 kişilik odalar 11-13 bin, 4 kişilik 9-11 bin ve 5 kişilik odalar 8-10 bin TL aralığında öğrenciye sunuldu.

Güncel olarak, bir lisans öğrencisinin aylık KYK burs ücreti 2 bin, yüksek lisans öğrencisinin 4 bin ve doktora öğrencisinin ise 6 bin TL şeklinde. Öğrencinin aldığı ve verdiği kısmına bakıldığında hal böyleyken öğrencinin okul hayatında başarıyı yakalaması da bir hayli zorlaşıyor. Özel yurtlar ve evler pahalı, KYK Yurdu çıkmıyor, sonuç olarak akıllara da şu soru düşüyor; “Peki ne yapacak bu öğrenciler?”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech