Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İşçi arkadaşlarımızın yanındayız”

Hizmet İş Sendikası Çanakkale

Hizmet İş Sendikası Çanakkale Katı Atık Birliği bünyesinde faaliyet gösteren bir şirkette çalışanların, Hizmet İş sendikasına üye olmalarını işverenin haksız bir şekilde yetkilerine itiraz ettiklerini iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği bünyesinde faaliyet gösteren bir şirkette çalışanların sendika üyesi olduklarını ama şirketin sendika yetkilerine itiraz ettiğini iddia ederek basın açıklaması yaptı. İşçiler basın açıklamasına başlamadan önce Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek işçilerin yanına uğradı. Hizmet İş Sendika Avukatı Mehmet Yeşilyurt, Başkan Erkek’e  “Arkadaşlarımız sizden şunu bekliyor, haksız davanın geri çekilmesini ve masaya oturmayı istiyor” sözlerini kullandı. Erkek bu sözler üzerine “Sendikal örgütlenme bir haktır. O konuda hiçbir sorun yok. Zaten bizim sosyal demokrat bir anlayışımız var. Tabii sizler Çanakkale Belediyesinin bir çalışanı olsaydınız hemen tak tak çözerim ama sonuçta bu ÇAKAB’ın işlerini yapan imtiyaz sözleşmesi ki bu sözleşme bizden çok önce imzalanmış, 29 yıllık bir sözleşme. Ben yetkili arkadaşlarla da görüşeceğim bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütsünler” dedi.

Daha sonra Çanakkale Belediye binası önünde sendika avukatı Mehmet Yeşilyurt’un okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sendikamıza üye oldunuz Çoğunluğu sağladık ve Çalışma Bakanlığı’na yetki tespiti için başvuruda bulunduk. Çalışma Bakanlığı yetkimizi verdi, çoğunluğu sağladınız, toplu il sözleşmeleri sürecini başlatabilirsiniz dedi. Ancak SUEZ tarafından, haksız hukuksuz itirazlarla toplu sözleşme yapma hakkımız engellendi. Ve buğun bunun için meydanlardayız arkadaşlar” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech