Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye kimin şekerini üretiyor

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Türkiye Kimin Şekerini Üretiyor dedi ve Şeker sektörüne ve Pancar üreticisine büyük bir darbe vurulduğunu ifade ederek Meclis Araştırması istedi.

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, şekerde büyük skandal vurgusuyla, “Kapanan Şeker Kurumu’na 17 ay kurul üyesinin atanmamasının faturası pancar üreticisine çıktı. Sektördeki denetimsizlikten dolayı NBŞ firmaları kotalarının üstünde üretim yaparken, pancardan üretilen şekerler ise fabrikaların elinde kaldı.” dedi ve şeker sektöründe yaşanan skandal gelişmelerle ilgili Meclis araştırması talep etti.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, insan sağlığı açısından ciddi tartışma konusu olan nişasta bazlı şekerlerin kotalarının incelenmesi amacıyla Meclis Başkanlığına verdiği araştırma önergesinin gerekçesinde şu ifadeler dikkat çekti;

SEKTÖRE ZARAR VERECEK

Milyonlarca kişiye doğrudan ve dolaylı olarak geçim imkânı veren bir sektörün bu tür karar ve uygulamalarla çeşitli sakıncalar içeren bir sürece itilmesi sektöre zarar verecektir.

KHK NBŞ LOBİSİNİ SEVİNDİRDİ

Kaldı ki şeker sektörü üzerinde büyük kaygı duyduğumuz ve olumsuz etkileri olacağını düşündüğümüz şeker üreticisini, işçisini, taşıyıcısını, besicisini, kozmetik ve ilaç sektörünü, yem sektörünü, biyoetanol sektörünü yok sayan 696 sayılı KHK ile sevinen, bu ülkenin ne şeker pancarı üreticisi ne de işçisidir.

ÜRETTİKLERİNİ ‘ZEMZEM’ DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR!

Sevinen, ülkemizin milli ve manevi değerlerini yok hükmünde sayan, amacı ülkemizden kazandığı fahiş paraları yurtdışına aktarmak ve Şeker Kurumu’nun kapatılmasını dört gözle beklemek olan, hatta ürettiklerini zemzem diye yutturmaya çalışan NBŞ (Nişasta Bazlı Şeker) lobisi olmuştur.

ŞEKER KURUMU 17 AY GÖREVİNİ YAPAMADI

Şeker Kurumu’nun 17 aydır görevini yapamaması sebebiyle sektörde en başta büyük bir denetimsizlik hakim olmuştur.

PANCARDAN ÜRETİLEN ŞEKERİN SATIŞI 4 AYDA 450 BİN TON DÜŞTÜ

Bu sebeple Eylül-Aralık ayı sonu 2017 dönemini kapsayan 4 aylık süreçte gerçekleşen şeker satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre 450 bin ton düşük olarak gerçekleşmiş, sonucunda kayıtdışılık ve denetimsizlik baş göstermiştir.

ŞOK İDDİA! ŞEKER İHTİYACI BAŞKA ŞEKERLERDEN KARŞILANDI

Bu aşamada pancar şekerine karşı başka şekerlerin ikamesi devreye sokulacaktır. Söz konusu durum pancar ekim alanlarının azalmasına neden olurken, C şekerine ihtiyaç olmamasına rağmen 250 bin tonun üzerinde şeker ithaline neden olmuştur. Gerçekte C şekerinin eşsiz coğrafik yapısı ve iklimi ile şeker pancarı için bulunmaz bir coğrafya olan ülkemizde her ne pahasına olursa olsun üretilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech