Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yatlara Değil Bizim Akaryakıtımıza İndirim Yapın”

“Yatlara Değil Bizim Akaryakıtımıza

“Yatlara Değil Bizim Akaryakıtımıza İndirim Yapın”

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ve S plakalı araç sahiplerinin toplantısı; dün Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Ulaşım Müdürü Hayati Gürses’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, konuşmasında Bülent Turan ve Muharrem Erkek’e dosya verdiklerini ifade ederek akaryakıt indiriminin olması gerektiğini vurguladı. Demir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu dosyaların içerisinde halk otobüslerinin KDV’si, toplu ulaşım için mazot alımımızda vergi indirimi gibi konular vardı. Sağ olsun ikisi de ilgilendiler. Yatlara süresiz olarak sıfır KDV getiriyorlar, ama beyaz eşyada 30 Nisan diyorlar. Bize gelirsek, zaten bize hiç yok. Esas bizim akaryakıtımızı düşürmeleri gerekiyor. Çünkü nakliyesinden ulaşıma kadar her şeyde fiyat düşecek o zaman… Böyle olunca da sebzesinden eşya fiyatlarına kadar hepsi düşecek.”

177 TANE S PLAKA SAHİBİ VAR
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ulaşım konusunun belediyelere bağlanmasının ardından sayı, kapasite, güzergah gibi tüm düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini söyleyerek başladığı konuşmasını taksi örneğini vererek sürdürdü; “Ben Belediye Başkanı olduktan sonra yani yetki bize geçtikten sonra Çanakkale’deki mevcut taksi sayısı hiç artmadı aksine eksildi. Vatandaş araç almadı, başka nedenlerden dolayı zafiyete düştü, birkaç kişi birleşerek halk otobüsü alanlar oldu. Biraz düzene girince talep yoğunlaştı bu sefer ihale yöntemine döndük. Çanakkale Merkez’de 177 tane S plaka sahibi var, 12 tane şehirlerarası firmanın S plakalı aracı var, 4 tane kreşe ait S plaka var. Otobüs firmalarının plakaları kendi üzerlerine olacak, şartımız bu. Hangi firmanın kaç S plakası var diye baktığımızda Çanakkale Truva 2 tane, Kamil Koç 4, İstanbul Seyahat 2, Pamukkale’nin 4 tane var. Firmalardan biri bu adedin 5 tane olması için müracaat etti. Anladığım kadarıyla bu firmalarla S plakalı araçlar arasında sıkıntı yaşanıyor. Tamam dedik bu firmalar kendi yolcusunu taşıyor, 5’i geçmemek üzere izin verildi. Toplam 193 tane araç var. Belediye olarak 2500 tane plaka verme hakkımız var. Şirketlerin de en fazla alabileceği sayı 5. Fazlası halinde ise niyetini artık bana değil o komisyona soracaksınız. Sistemi böyle kurarsak sistem bu düzende biz olsak da olmasak da devam eder ve sizler de buna sahip çıkacaksınız. Eskiden daha düzensizdi herkes kendi S plakasının peşinden koşuyordu, korumasızdınız. Şimdi artık birliktesiniz. Yönetim ve oda başkanınız var. Hak etmeyene başka bir nedenle verilmesine yanaşmaksızın sistemi devam ettireceksiniz.”
Demir’in dile getirdiği kredi sorunuyla alakalı duruma hayret ettiğini söyleyen Gökhan bu konuda şöyle konuştu: “Aracın hakkı bile bir para. Arabayı satsan S plakayı satamazsın. Kefil belli bir rakamdan sonra istenebilir. Örneğin 50 bin 100 bin üzerinde istenebilir, bir düzene sokulabilir. Ben de bunu dile getireceğim. Sayın başkan da meclis toplantısına katılıyor bunu dile getirelim. Belediye de S plakalı esnafı denetliyor oda başkanı da denetliyor. Bankalar bile kredide hiçbir şey istemiyor. Kredi kefalet kooperatifleri de doğal olarak biraz risk alacaklar.  Bu esnaf en garantili esnaflardan biridir. S plaka hakkı bile kendi başına bir temindir.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech