Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oteller rahat nefes aldı

Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz

Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz “Turizmde her şey arapsaçı” başlıklı haber bölgemizde ses getirmişti. Bakan adına bir yazı kaleme alan Neşe Çıldık, imzalı yazıda “Turizm işletmesi belgesi almayan işletmelerin” reklam, tanıtım ve pazarlama yapamaz denilerek işletmelerin kapatılacağı ima edilmişti.

Bu hafta başı yine Bakan adına Neşe Çıldık, imzasıyla bu kez de sektör paydaşlarından gelen geri dönüşlerde ve re’sen yapılan müracaatlarda ekli listede yer alan bazı işletmelerin bakanlığa başvuru ve inceleme sürecinde olduğu, bazılarının ise turizm belgelerinde farklı isim ekleriyle tanıtım yaptıkları söz konusu değişikliklerin bakanlığa bildirildiği açıklanarak, “Daha önce açıklanan listede yer almakla birlikte yazımız ekindeki otel ve işletmeler faaliyetlerini sürdürebilir” denilerek konuya açıklık getirilip, izni olan işletmelerin bu kapsam dışında tutulacağı açıklandı.

Böylelikle bölgemizde bulunan özellikle adalardaki işletmeler de rahat nefes almış oldu. Özellikle bazı işletmelerin müracaatı olduğu, belgesinin bulunmasına karşın bakanlık tarafından listeye isimlerinin konulması önce haksızlık yaratırken, şimdi de biraz rahatlama sağlamış oldu.

(Güngör YILDIZ)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech