Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lansman Töreni yapıldı

MARENTECH- Denizüstü Enerji Teknolojileri

MARENTECH- Denizüstü Enerji Teknolojileri Konferans ve Sergisi Lansman Töreni yapıldı.

23- 24 Ekim 2024 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ‘nde yapılacak olan MARENTECH- Denizüstü Enerji Teknolojileri Konferans ve Sergisi’nin Lansman Töreni Nedime Hanım Konağı’nda gerçekleştirildi.

“Bir kez daha gözler önüne sermektedir”

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof.  Dr. Hüsnü Levent Dalyancı’nın katıldığı  Lansman töreninde konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “MARENTECH – Denizüstü Enerji Teknolojileri Konferans ve Sergisi’nin ikincisini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleyeceğimizi kamuoyuna duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada, denizüstü enerji sektörünün geleceğini şekillendirecek önemli bir etkinliğin tanıtımını yapmak üzere bir araya geldik. MARENTECH, yerli ve yabancı yüzlerce prestijli firmanın katılımı ve binlerce profesyonel yatırımcı ile alıcının ziyaretiyle, denizüstü enerji sektöründe yeni iş birlikleri ve inovasyonlara kapı aralayacak. Bu organizasyon, sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de en büyük enerji etkinliklerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’nin ilk denizüstü rüzgar santrali için teknik çalışmaların 2024’te başlamış olması ve Türkiye’de Denizüstü Rüzgar Santral kurulumu için ilan edilen; Bandırma, Bozcaada, Gelibolu ve Karabiga açıklarındaki alanlar, Çanakkale bölgesinin bu alandaki stratejik önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu projeler, Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak ve yerli kaynakların kullanımını artıracaktır. Hep birlikte, denizüstü enerji teknolojileri alanında yenilikçi çözümler ve sürdürülebilir projeler üretmek için buradayız. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ailesi olarak akademisyen ve öğrencilerimiz ile enerji alanında ülkemizin yapacağı atılımların bir parçası olmak adına var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Bölgenin önemine dikkat çekti

Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Durak ÇOMÜ ile iş birliği halinde olduklarından duyduğu memnuniyeti aktararak enerji alanında Çanakkale ve bölgenin önemine dikkat çekti.

İmzalar atıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, imzalanacak protokolün kamu ve özel sektör iş birliğinin önemli bir örneği olduğunu belirterek, iş birliklerinin devam edeceklerini belirtti. Lansman, protokol imzalanarak sona erdi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech