Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YOL KAPATACAKLAR

Kim yol kapatacak? Çiftçi…

Kim yol kapatacak?

Çiftçi…

Niçin?

Çanakkale’nin bazı köylerindeki çiftçilerin mazotun litre fiyatının 5.10 TL olmasını protesto etmek için..

Çanakkaleli çiftçi Tayfun Barın sosyal medya hesabından feryat ediyor…

Çiftçi meslektaşlaŕım abilerim o kadar çok çiftçi temsilcisi var ki saymakla bitmez…Tarım İl, ziraat odaları, hayvan yetiştiricileri birlikleri,tohum üreticiler birliği, tarım kredi kooperatifleri, peki ama son günlerde mazota 30 kuruş zam geldi. Yeme zam geldi, gübreye zam geldi Sabanın demirine bile zam geldi. Zavallı çiftçim o kadar çok temsilcisi var ki ama çiftçinin hakkını savunan sesini duyan muhatap alan kimse yok.. Menfaatleri için doğruyu bilip görüp sessiz kalan herkese hakkımı helal etmiyorum”

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Son zamlardan sonra çok sayıda çiftçi gerek gittiğimiz köy ziyaretlerinde, gerek toplantı ve seminerlerde, gerekse telefonla arayarak durumdan duyduğu rahatsızlığı belirtiyor. Mazot litre fiyatı psikolojik eşik olan 5.00 TL’yi aştı. Bakanlığın, üreticinin kullandığı mazotun yarısının devlet tarafından karşılanması sözü var” diyor.

TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise mazot zammının sadece üreticiyi değil, tüketiciyi de çok olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti. Berkit, samanın dahi ithal edildiği tarım alanında, atılması gereken çok adımın olduğunu ve girdi maliyetlerinin bu şekilde artmasının ve planlı bir politikanın oluşturulmadığı durumda toplumun her kademesinin bu gelişmelerden olumsuz etkileneceğini dile getirdi.

Sonuç???

Mazot 5.10 TL

Çiftçinin sesini duyan var mı?

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech