Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldızlar yoldaşın olsun

Mehmet Dağaşmaz’ı, Makarna Mehmet’i

Mehmet Dağaşmaz’ı, Makarna Mehmet’i geçtiğimiz gün toprağa verdik. Çanakkale’de herkesin tanıyıp bildiği, sevip saydığı ama özellikle gençlerce sevilen bir adamdı Mehmet Abi.

Ben onunla yıllar önce üniversite için geldiğimde tanıştım. O zamanlar saçları uzundu. Sevgi dolu, kibar, şen bir adamdı. 78 kuşağının devrimci gençlerinden olduğunu sonradan öğrendim. Önce üniversiteli bir genç olarak, sonraları ise sol içinden tanışıklar olarak birçok kez sahibi olduğu Yeşilev’e gittim, gittik.

Gazeteciliğe başlayınca, bu kez röportaj yapmak için gittim yanına. Ona, müşterilerin kafelerde çalışan garsonlara, personellere davranışıyla ilgili sorular sordum. Aslında küçücük şeylerin emekçilerin hayatını ne kadar kolaylaştırabileceğini anlatmak istemiştim. Onun da deyimiyle “Çok büyük sorunların olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz, bunlar buzdağının görünen kısmı. Ama her şey küçük bir adımla başlar.”

Kazdağları için Devlet Su İşleri önünde gerçekleştirilen eylemde beni yanına çağırıp “Güzel şeyler yapacağız İrem” demişti. Hazır olmamı istemişti. Biz gençlerle ilgili fikirleri ve hayalleri vardı. Birlikte küçük bir adım atacaktık. Birkaç hafta önce kadar onu tost yerken yakalamış, oturup ayaküstü sol içi dedikodu yapmıştık. Bir daha göremeyeceğim, o sıcacık gülümserken sarılamayacağım, umut besleyen sohbetlerini dinleyemeyeceğim aklımın ucundan geçmedi.

Yıldızlar yoldaşın olsun Mehmet Abi.

Esra İrem Özer

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech