Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk hasat satışta

Zeytinde rekoltenin yüksek olmasının

Zeytinde rekoltenin yüksek olmasının beklendiği ve öngörülen 250 bin ton zeytinyağı üretimi ile rekor kırılacağının belirtildiği yılda, şuan için Cumpa’da zeytin fiyatlarının ne seviyelerde olduğunu araştırdık.

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yer alan haberde bu yıl için zeytinde rekoltenin yüksek olduğu bilgisini paylaşmıştık. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Sürek’in; “Bu yıl zeytinyağı üretim rakamının en az 250 bin ton olacağı tahmin edilmektedir. Bu, Türkiye’nin bugüne dek gerçekleştirdiği en yüksek zeytinyağı rekoltesi olacak” şeklindeki açıklamasını da haberimizin içeriğine eklemiştik. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ise zeytinde hastalıkla mücadele noktasında bir sıkıntı yaşanmadığını belirtip, geçtiğimiz yıllara oranla bölgede verimi daha yüksek bir yıl geçireceğimizin altını çizmişti.

PAZARDA ZEYTIN 5 TL’DEN BAŞLIYOR

Zeytinde ilk hasatların başladığı şu günlerde pazardaki tezgahlarda zeytin fiyatları boyutlarına göre değişiklik gösteriyor. Küçükkuyu yerli zeytin şu an için Çanakkale’de kurulan pazarlarda boyutlarına göre 5 ile 7 TL arasında değişen fiyatlarda satılıyor. Yeşil ve siyah olmak kaydı ile zeytinin işlenmiş halde satıi fiyatı ise 8 TL’den başlayarak 18 TL’ye kadar çıkıyor. Verimin yüksek olması beklenen yılda, ilerleyen aylarda zeytinin kilo fiyatının ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech