Zülfü Livaneli müziklerini çok seviyorum ama kitabını okumak daha önce hiç kısmet olmamıştı. Zülfü Liveneli‘nin Son Ada kitabını okudum. Zülfü Livaneli gerçekten harika bir kitap yazmış. Kitabı okurken sonraki sayfada neler olmuş diye merak ediyorsunuz ve kitabı elinizden bırakasınız gelmiyor.
Son ada kitabıyla ilgili düşüncelerimi detaylı bir şekilde yazmaya çalışacağım. Zülfü Livaneli Son Ada kitabı kaç sayfa derseniz kitap 196 sayfadan oluşuyor. Bundan sonraki yazılarımda daha çok kitap yorumları görebilirsiniz çünkü artık düzenli olarak kitap yorumları yazmaya çalışacağım.
Son Ada, doğal zenginliklerin olduğu küçük ama mutlu bir adada geçiyor. Bu adaya önce bir kişinin yerleşmesiyle ve zamanla diğer insanlarında gelmesiyle birlikte ada yaşanılabilir bir ye haline geliyor. İnsanlar doğadaki canlılara hiç zarar vermeden onlarla mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürüyor. Adada ne elektrik ne telefon var, insanların geçim kaynakları yılda bir defa topladıkları çam fıstıkları, adada bir de küçük bir bakkal var. İnsanlar ihtiyaçlarını bir liste yapıp bakkala veriyor, bakkalda bu listeleri gemiyle getiriyor, daha sonra insanlara istedikleri eksikleri ulaştırmış oluyor. Bakkalın bir de küçük bir oğlu var. Adada bir doktor ve birde yazar var. Adada yaşayanların çoğu emekli ve geçmişini unutmak isteyenlerin olduğu bir yer. Adada kimseye ismiyle hitap edilmiyor ve her evin bir numarası var, adada toplam kırk tane ev var. Birçok kişi bu kitaba çocuk kitabı demiş ama bence hiç alakası yok ve bence büyük, küçük herkesin okuması gereken bir kitap. Son ada kitabı Kenan Evren dönemini anlatan mükemmel bir kitap.