Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konut sayısı da fiyatlar da artışta

Konut sayısı da fiyatlar

Konut sayısı da fiyatlar da artışta

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, Çanakkale’nin konut ihtiyacını ve konutların durumunu değerlendirdi. Kentte tartışmalara neden olan Sümerbank Arazisinin imara açılması ile ilgili gazetemize değerlendirmede bulunan Vural, kamuoyunun rahatsızlığına vurgu yaptı.

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, Sümerbank Arazisi noktasında bir değerlendirmede bulundu; “Bu konu üzerine çok yorum yapmak istemiyorum. Kamuoyunun rahatsızlığına dair duyumlarımız var” diyerek bir rant meselesinin olduğunu vurgulayan Vural sözlerine şu şekilde devam etti:

“Eski Sümerbank arazisi ile ilgili kamuoyunun rahatsızlığına dair duyumlar alıyoruz. Bu alanın imara açılması noktasında karar mercii belediyedir. O bölgede oluşacak ciddi bir konut sayısı var ama şehrin alt yapısı bunu karşılar mı Belediyenin bu noktada çalışması gerekir. Arz edilen bu çok sayıdaki konuta talep geleceği kanaatindeyim.”

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ OLACAK

Önümüzdeki süreçte konut fiyatlarının artacağını dile getiren Hakan Vural; “Çanakkale’de imarlı alan çok az. Kent sürekli göç alıyor. İlçelerde ve ülkede Çanakkale bir tercih sebebidir. Boğaz Köprüsü ile birlikte Çanakkale sınıf atlayacaktır. Ev fiyatları önümüzdeki süreçte kurdaki yükselişler ile birlikte ev fiyatları artacak. 2017 içerisinde ev fiyatlarında %35 oranında bir artış yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. 20 yıl vade ile konut alımı İstanbul ve diğer büyük şirketlerin arz fazlası konutu satabilmesi için bankalara komisyon ödeyerek yaptıkları bir kampanyadır. Çok fazla faiz yükü olduğu için bunu tercih etmek ne derece sağlıklı olur bilemiyorum. Çanakkale de bu tarz kampanyalar olsa dahi tüketicinin bu yolu seçeceğini zannetmiyorum” dedi.

ZEMİN ETÜTLERİ ÖNEMLİ

Çanakkale’de sıklıkla yaşanan depremlerin ardından vatandaşın tedirgin olduğunu ifade eden Vural, “1999 yılında yaşanan deprem, bu ülkede milat oldu. O seneden sonra yapılan yapılar depreme uygun halde inşa edilmeye başlandı. Çanakkale Belediyesi’nin son yıllarda uygulamakta olduğu zemin etüdü ve zemin iyileştirme işlemleri ile kaliteli konutlar inşa ediliyor. Malum bugünlerde Ayvacık’ta depremler yaşanıyor. Ama bunun Çanakkale’ye bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Ev alan tüketicilerin nitelikli konutları seçmelidir. Zemin etüdü yapılması ve binanın statiğine göre dizayn edilmesi elbette önemlidir. Ancak şu anda da devam eden işlerde gelip geçerken görüyoruz, bodrum bohçalaması ya da bodrum mantolaması yapılmıyor. Üç gün sonra burada korozyon başlayacak. Binanın ömrü de emsallerine göre 40 yıl daha azalacak. Vatandaşlar, her deprem sonrasında olağan bir tedirginlik yaşıyor. Bir inşaatın temelinden su çıkması demek binanın kötü olacağı anlamına gelmez. Esas olan suyu bertaraf etmektir.  Sağlam zemini bulduktan sonra su çıkması binanın hemen depremde yıkılacağı anlamına gelmez” dedi.

 Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech