Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ambargo ateşkesi

Konuşma ambargosu başkanları barıştırdı

Konuşma ambargosu başkanları barıştırdı

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, belediye binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni yapılan devlet hastanesinin taşınma konusuna değindi. Öte Yandan Başkan Mutan, Çanakkale Belediyesi ile arasında yaşanan ‘halk otobüsü’ protestosunu da ‘şimdilik’ durdurma kararı aldığını dile getirdi.
Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, aylık periyodik olarak düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Mutan, Kepez’e yeni yapılan devlet hastanesinin taşınma durumunun neden geciktiğine değindi.
Öte yandan Çanakkale Belediyesi ile arasında ‘halk otobüsleri’ nedeniyle yaşanan gerginliği ‘şimdilik’ durdurma kararı aldığını dile getirdi. Başkan Mutan’ın konuşmasında şu satırlar öne çıktı;

GERİ VİTES DURUMU ORTAYA ÇIKTI”

Kentte yaşanan gerilimin daha da artmaması için halk otobüslerini Kepez girişinde durdurmayacağını açıklayan Başkan Mutan; “Bir diğer konu. ‘Siyasette adalet, Semih ve Nuriye için iş ve şehir içi ulaşımda adalet’ diye eksenler üzerine oturmuş bir sakal protestom vardı. Bugün bir tanesinde bir geri vites durumu ortaya çıktı. Şehir içi ulaşımdaki adalette araçlar durmayacak çalışacak. Özellikle meclis içerisinde yaşanan gerilimde, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Sayın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a dönük; ‘seni konuşturmayacağız’ yaklaşımından sonra en azından bu kenti germemek eylemsellik noktasında hastane ile birlikte halk otobüslerini Kepez’e sokmama tavrımı şimdilik durduruyorum. Kapatmıyorum bitirmiyorum, öteliyorum” dedi.

YENİ HASTANENİN BÜYÜK KISMI KASIM’DA TAŞINIYOR

Yani Devlet Hastanesi ile ilgili olarak hastane yetkililerinin kendisini ziyaret ederek Kasım ayı içerisinde yüzde 70 oranından taşınma işlemlerinin yapılacağını ifade ettiklerini dile getiren Mutan; “Hastane ile ilgili dün, hastanenin Halkla İlişkiler Birimi Şube Müdürleri geldi. Bugün raketlerimize ve duraklarımıza afiş ve pankart verecekler. Taşınıyorlar. Geç oldu ama taşınıyorlar. Kendi verdikleri bilgiye göre; ilk önce Kadın Hastalıkları ve Doğum Ünitesi’nin bu hafta içerisinde taşınacak. Kasım’ın ilk hafta sonu itibari ile diğer hastane birimlerinin de yüzde 60-70 kısmının taşınacağını ve burada yüzde yüz hizmet vermeye başlayacaklarını söylüyorlar” dedi.

PERSONEL VE ESNAFIN DEFANSI VAR”

Mevcut Devlet Hastanesi personelinin ve hastane çevresindeki esnafların, hastanenin taşınması konusunda defansa geçtiklerini ifade eden Başkan Mutan; “Hastanede bir tansiyon sebebi ile yattık orada personel ve vatandaşı dinledik. Gecikmesinin temel argümanlarından biri personelin bir defansı var. Ortadaki eczacının, taksi durağının bir defansı var. O bölge esnafı ile birlikte çalışanların ‘alışkanlıklarımı yitiririm’ korkusu ile bir direnç göstermeleri var. Yoksa burada bir sıkıntı yok. Dün, Sayın Başhekim geldi ‘İçeride iki kantin var ama geniş bir bahçesi var, cafe yapabilir miyiz?’ dedi. ‘Olabilir’ dedik. Yani iş kantin yapma noktasına kadar geldi. Taşınıyorlar. Tam olarak görmedim ancak sosyal medyadan gelen tırları bana gösteriyorlar. Taşınmasında bir çekince yok ama dediğim gibi çalışanların defansı üzerine bir gecikme yaşandı. Gerçi kalan ne deniyorsa hepsi hikâye… Yolu Mayıs’ta bitirdik. Suyu veriyoruz. Bu beldede bir günü geçen su kesintimiz yoktur. Kanalizasyon bağlı. Buranın iskânını verdik. Geçen Mart ayından beri buranın iskânı da var. O zamanda dedim daha fazla bu olayın üzerine gidip meslektaşlarımı incitmeme adına üzerine de gitmesin. Taşınmalarında bir sakınca yok” diye konuştu. Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech