Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Merkez İlçe’de bulunan okullara ziyaretleri tüm hızıyla sürüyor. Gökhan, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ziyaretlerinde bulundu. Gökhan’ın söylemlerinde öne çıkan cümle “Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz” oldu.

Gökhan Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinde öğretmenler odasında, idareciler, öğretmenler ve bir öğrenciyle görüşmelerde bulundu. 3 boyutlu yazıcının okullardaki kullanımı ile ilgili bilgiler aldı.

“MESLEK LİSELERİ ÖTELEMEMELİ, YÜCELTİLMELİDİR”

Başkan Gökhan, Meslek Liseleri’nin önemli ama itelenen kurumlar olduğunu söyledi. Gökhan, “Meslek Liseleri önemli kurumlarımızdandır. Aynı şekilde İmam Hatip Liseleri de önem konusuna dahil olan okullardan sayılır. Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liseleri, bilim çerçevesinde eğitimlerine devam etmeli ve yüceltilmelidirler. Çanakkale’de, kentimizde eğitim düzeyimiz iyi düzeylerde. Kentimizde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kaliteli. Zaten üretemeyen, üretim sürecine dahil olamayan öğretmen rahatsız olup tayin istiyor. Meslek Liselerindeki, öğretmenlerle öğrencilerin usta- çırak ilişkisi, öğrencinin okul sonraki döneminde mesleki hayatında da işine yarıyor. Meslek Liselerinden mezun olan öğrenciler ekmeğini kazanmak için bir işin ucundan tutar hale gelebiliyor. Bizim eğitime bakış açımızda kafa yapımızın değişmesi gerekiyor. Hocalarımız 3 boyutlu yazıcılarda kafa tasarlayabilirler” açıklamalarıyla yüzleri güldürdü.

Gökhan’ın, Çanakkale Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ziyaretinden sonraki durağı, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi oldu. Gökhan, İBAL’de robotik bir gelecek üzerinde durdu. Ve yakın bir gelecekte hayatımızda robotlaşma olacak dedi.

“NEREYE GİDECEĞİMİZİ KESTİREMİYORUM”

Gökhan konu ile ilgili olarak, “Önümüzdeki günlerde, gelecekte hayatımızda robotlaşma söz konusu olacak. Ne iş yaparsın abi, her işi yaparım sorunu ortadan kalkacak ve uzmanlaşmalar görülecektir diye düşünüyorum. Uzman olanlar para kazanıp hayatta kalacaklar, olmayanlar sürünecek. İlerde iki tip ülke olacak. Bir gelişimini tamamlamış ülkeler ve gelişmemiş sürünecek olan ülkeler. Az gelişmiş yada gelişmekte olan ülke kavramlarının ortadan kalkacağı görüşündeyim. Eskiden teknolojik gelişmeleri yakalamak daha kolaydı. 25 senede bir teknoloji değişiyordu. Şimdi her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Zaman içerisinde nereden nereye geldik, nereye gideceğimizi kestiremiyorum. Bu teknolojik gelişmeler içerisinde çocuklarımızı iyi geliştirmemiz ve yetiştirmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech