Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuarlara ilgi yok

Çanakkale’de fuarlar son zamanlarda

Çanakkale’de fuarlar son zamanlarda hak ettiği ilgiyi göremiyor. 17 Burda AVM’de geçtiğimiz hafta açılan kitap fuarına ilgi yok denecek kadar az. Fuara gelenler kitapların başında oturup bekliyor. Bu sene içinde kentte açılan fuarların bir çoğunda katılımcalar ilgisizlikten şikayet ediyor.

17 Burda AVM’de geçtiğimiz hafta başlayan ‘17 Burda Kitap Festivali’ okuyucularını bekliyor. Bir haftaya yakın bir zamandır açık olan fuarda değişik illerden gelen yayınevleri ve yazarlar neredeyse hiç ilgi görmediklerini dile getiriyor.

İstanbul, Titanik yayınlarından gelen Esma Kuru; “Birçok yere fuarlara gidiyoruz. Çanakkale’de satışlarımız çok az. Okullar ile ilgili bir sorun var sanırım ve bu sorun direkt bizi etkiliyor. Okullar buraya gelmiyor. Akşam saatlerinde burası çok hareketli oluyor ama satışlarımız yine de çok az. Bir an önce okulların buraya gelmesi gerekiyor. Çanakkale’nin kültür seviyesi ve kitap okuma seviyesi yüksek olmasına rağmen satışların az olması bizi de şaşırtıyor. Belki de tanıtım da eksiklik vardır. Normalde buraya kolilerce kitap gelmesi gerekirdi. Doğu illerinde bile çok büyük ilgi oluyor. Burayı anlamadım.” dedi.

KENTE GELEN FUARCILAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYOR

Geçtiğimiz aylarda Kepez’de kurulan bir geleneksel ürünler fuarı da bu şekilde hiç ilgi görmemiş, çeşitli sıkıntılar yaşanmıştı. Halk Bahçesinde kurulan el emekleri ve ustalar fuarında da çeşitli illerden gelen ustalar ilgisizlikten yakınmış, diğer illerde durumun çok farklı olduğunu dile getirmişti.

İMZA GÜNLERİ OLACAK

17 Burda Kitap Festivali kapsamında çok satan kitapların yazarlarının da imza günleri olacak. Bugün Erdal Demirkıran, yarın Kahraman Tazeoğlu okurları için kitaplarını imzalayacak. 14 Ekim’de Sinan Yağmur, 14-15 Ekim’de Metin Savaş, 14-15 Ekim Hasan Erdem, Mete Aksoy ve 15 Ekim’de Hulki Cevizoğlu okurları ile buluşacak.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech