Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KİMİ İLGİLENDİRİR?

Biga Kaymakamlığında her ay

Biga Kaymakamlığında her ay rutin olarak gerçekleştirilen vatandaşlarla buluşma ve güvenlik toplantısında camilerde devlet tarafından görevlendirilen bazı imamların kılık kıyafeti gündeme geldi.

Nereden mi biliyorum?

Anlattı bana heyecanlı heyecanlı değerli abim…

Sonra da ‘benim adımı yazma’ dedi.

“Neyse, yanarsak yine biz yanalım” deyip konuyu yazacaktım ki; haberi yapmışlar bile…

Bakın nasıl başlamış toplantı?

“Toplantıda; Muhtarların kimi çöp sorunundan yakındı ve yeni çöp bidonları istedi. Kimi olası yangınlara erken müdahale için yangın römorkörü talep etti. Kimi ise alt yapı sorunlarına dikkat çekti ve tıkanan menfezler ile bozulan yolların bakım ve onarımını istedi. Ancak hepsi ortak bir sıkıntıda birleşti ve son yıllarda şiddetini arttıran yağmurların beraberinde getirdiği su baskını ve sellere karşı tedbir konusunda sorunlarına çözüm istedi. Muhtarlardan köylerinin sıkıntılarını dinleyen Biga Kaymakamı Mustafa Can, hepsinin çözüme kavuşturulması için gerekenin yapılacağını belirtirken Belediye Başkanı İsmail Işık’ta çalışmalara katkı sağlayacağını söyledi”

Bir muhtarın ‘imam’ konusunu gündeme getirmesiyle gelişen değerlendirmede kadro ve imam açığı konusunun değerlendirileceği ifade edildi. Bu arada Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, bazı imamların çok uzun sakallı olduğunu ve şalvarla dolaştığını ifade etti ve bunun doğru olmadığını savundu.

Biga Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu’nun söz konusu kılık kıyafet durumunun kendileri ile bir ilgisi bulunmadığını belirterek isteyen vatandaşın istediği gibi bu şekilde özgürce dolaşabileceğini savundu.

Başkan Işık ise, söz konusu kişilerin sıradan vatandaş değil devlet memuru olduklarına dikkat çekerek bu şekilde dolaşmalarının uygun olmayacağını öne sürdü.

Öyle dedi”, “Böyle dedi” derken sonra ne oldu biliyor musunuz?

Bazı vatandaşlar müftüyü savunarak Belediye Başkanını adeta topa tuttu. Bazıları ise başkan ve düşüncesine sahip çıkarak destekledi.

Belediye Başkanı ne demiş?

Müftü ne demiş?

Kaymakam ne diyecek?

Bir dahaki toplantıda bakalım ne olacak?

Sadece bir soru:

Bu konu kimi ilgilendirir?”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech