Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklilikte yaşam

Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde

Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde emeklilerin hakları ve emeklilikte yaşam konulu panel yapıldı. Panelin düzenleyicisi DİSK olurken, panelistler; DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beylüsen oldu. Panelin moderatörlüğünü ise DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şube Yürütmesi adına Hale Sarıcan gerçekleştirdi.

Kordon’da bulunan Prof.Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde emeklilikte yaşam ve emeklilerin hakları konuşuldu. Konuşmacılar sırasıyla hükümetin emekliler için uygulamış yada uygulamamış olduğu politikaları masaya yatırdı. Vatandaş panele yoğun bir ilgi gösterdi.

Panelistlerden Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beylüsen “emeklilerin örgütlenmesi gerekiyor” dedi.

“Türkiye büyüyen bir ülkedir demeleri Türkiye’nin değil birilerinin büyüdüğü anlamına gelir. Devlet sağlıktan ve eğitimden adım adım elini çekiyor. Parası olanın okuyacağı, parası olmayanın eğitim alamayacağı sistemler üretiliyor. Sağlık sektöründe vatandaşa dolar gözüyle bakılıyor. Tüm bunlara bizim talebimiz emeklilerin yaşayabileceği bir asgari ücret tespit edilmelidir. En azından bu ülkede bir ailenin rahatlıkla geçinmesi için 2.500 TL emekli maaşı verilmelidir. Emekliler örgütlenmelidir. Örgütlü yaşamak kaliteli yaşamak için şarttır.”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise “Güzelim fabrikaların hissedarları uluslararası sermayedarlar oldu” dedi;

“AKP hükümeti iktidara gelir gelmez Kamu Yönetimi temel yönetim kanunları çıkarmıştır. Bu kanun sonucu tüm devlet işletmeleri ve belediyeler özelleşti. Belediyeler ve Devlet işletmeleri özelleştirildikten sonra bizim dedelerimizin ve babalarımızın tırnakları ile oluşturmuş oldukları bu güzelim fabrikaların hissedarları uluslararası sermayedarlar oldu. Tütün fabrikasını Fransızlara sattık. Şeker fabrikalarının merkezi Brüksel’de. 2002 yılında AKP hükümeti geldiğinde Türkiye’nin çanları çalmaya başladı. Tütüne kota,şekere kota,pamuğa kotayla başladı. Daha sonra biz çok uyarmamıza rağmen onlar deli dolular yine sokaklara çıktılar ifadelerini çokça duyduk. Zamanla 3.5 milyon işçi köylerini bırakıp şehirlere geldi. Ne iş olsa yaparız abi bakış açısıyla binlercesi iş kazalarında öldü. ”

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech