Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumpa’ya nur yağdı

Sonbahar mevsiminin yüzünü gösterdiği

Sonbahar mevsiminin yüzünü gösterdiği zamanda Cuma Pazarına vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Zeytin ilk kez tezgahlardaki yerini aldı.

Sonbaharın geldiği ve soğukların iyiden iyiye kendini hissettirdiği günlerde Cuma Pazarına vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Domates tezgahlarda 1,50 TL’den alıcı beklerken, üretici domatesin tarladan çıkış fiyatının 50 Kuruş olduğunu belirtti. Kahvaltılık tatlı biber 4 TL’den satılırken, mevsimi geçmekte olan şeftalinin kilosu 3 TL’ye geriledi. Eylül-Ekim döneminde hasatına başlanan ve bölgenin başlıca geçim kaynaklarından biri olan zeytin ise tezgahlardaki yerini aldı. Sıyırmalık diye tabir ettiğimiz zeytin boyutuna göre 7-6 ve 5 TL’den alıcı bekledi. Yine soğuk kış gecelerinin değişmez meyvelerinin başında gelen portakal da 4 TL’den satışa sunuldu.

ÇİZME VE BOTLAR TEZGAHLARDA

Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde Cuma Pazarında tezgahlarda yerini alan bir başka ihtiyaç ise çizme ve botlar oldu. Pazardaki ayakkabı tezgahlarının hemen hepsinde çizme ve botlar satışa sunularak, yağmurlu günlerin beklendiği şu zamanlarda vatandaşın alımına sunuldu.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech